Annonce
Vejle

Potentielt kriminelle flyttede ind i al hemmelighed: Kommunen mener, at Udlændingestyrelsen har brudt lejekontrakten og har nu sendt protestbrev til minister

Vejle Kommune har nu sendt et protestbrev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Arkivfoto: Anne Cecilie Emmery
Vejle Kommune har sendt et protestbrev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Kommunen mener, at Udlændingestyrelsen har brudt lejekontrakten.

Jelling: Vejle Amts Folkeblad kunne onsdag fortælle, at potentielt kriminelle i al hemmelighed er flyttet ind på Center Sandvad i Jelling.

Udlændingestyrelsen bekræftede i den forbindelse overfor avisen, at en lille gruppe beboere onsdag flyttede ind på centret, og at de resterende ville flytte ind løbende over de næste par uger. Styrelsen bekræftede endvidere, at der var tale om i alt 14 beboere.

Borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen (V), fik først besked om, at beboerne på asylcentret var flyttet ind, da Lars Lindholm, formand for Hovedkær Lokalråd, kontaktede ham selvsamme eftermiddag.

Annonce

Han fortalte til avisen, at han var rystet, og at kommunen to dage forinden havde afholdt et dialogmøde med Udlændingestyrelsen, hvor der ikke blev nævnt ét ord om, at beboerne ville flytte ind to dage senere.

Han påpegede, at han flere gange – uden held - havde forsøgt at kontakte udlændinge- og integrationsministeren, og at han snart ikke vidste, hvad han skulle stille op.

Protestbrev sendt

Nu har Vejle Kommune dog valgt at tage andre midler i brug.

Kommunen har nemlig sendt et protestbrev til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, hvor ministeren opfordres til at gribe ind.

Ifølge brevet har kommunen fået foretaget en juridisk gennemgang af lejekontrakten.

Her lyder konklusionen, at den allerede igangsatte indflytning af nye beboere ikke er i overensstemmelse med lejekontrakten af 20. september 2010, oplyser TV Syd.

I lejekontrakten er det nemlig beskrevet, at det kun er uledsagede mindreårige asylansøgere, der skal bo i Center Sandvad. Men det er - som tidligere nævnt i avisen - ikke kun personer fra denne kategori, der har opholdt sig på centeret.

Nu er vi nået dertil i dialogen, at vi er nødt til at prøve alle de muligheder, der er, for at gøre op med det, man synes, er forkert. Det kan der være et juridisk spor i.

Jens Ejner Christensen (V)

Ifølge Røde Kors har centeret i Sandvad nemlig gennem årene været benyttet til mange forskellige grupper af asylansøgere. Det har været familier, voksne og børn.

- Nu er vi nået dertil i dialogen, at vi er nødt til at prøve alle de muligheder, der er, for at gøre op med det, man synes, er forkert. Det kan der være et juridisk spor i, udtaler Jens Ejner Christensen (V) til TV Syd.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce