Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

I foråret sad vaccinatør Beathe Skovkjær klar i MesseC, da Region Syddanmark og Sygehus Lillebælt åbnede pop op-vaccinationsklinik i Fredericia. Nu kan man få coronavaccine to gange om ugen i sundhedshuset. Hvis man ellers er heldig at få mulighed for at booke tid der. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Flere lettere frustrerede fredericianere, der er inviteret til tredje coronavaccine, går dagligt forgæves efter en tid i sundhedshuset. Region Syddanmark opskalerer vaccinationsindsatsen i hele regionen.

Fredericia: "Ingen ledige tider, prøv igen senere."

Den besked har Poul Jensen fået mange gange den seneste uge, hvor han har forsøgt at booke en tid til sig selv og hustruen. Og han er mildest talt træt af den.

Han er langtfra den eneste, der er frustreret over at få den melding, for flere borgere har henvendt sig til Fredericia Dagblad i et forsøg på at få svar på, hvorfor de og andre ældre over 65 skal helt til Kolding og Vejle eller Hedensted for at få en vaccinebooster.

Annonce

- Det er da for dårligt, at man ikke kan få en tid i Fredericia. Og hvorfor kan man ikke se, hvornår næste ledige tid er, lyder det fra Poul Jensen, der tilføjer:

- I Middelfart kan vi heller ikke booke tid til. Så havde vi taget det. Og jeg er ikke meget for at køre til Vejle eller Kolding. Så vil jeg næsten hellere undvære det tredje stik.

Fra Region Syddanmark lyder meldingen, at der arbejdes hårdt på at skaffe flere vaccinatører og telefonpassere til regionens callcenter, der også er under pres.

Alle borgere i Region Syddanmark over 65 år har nemlig modtaget invitation til tredje stik. Samtidig har en del borgere startet deres vaccinationsforløb inden for de seneste par uger, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse. Det kan mærkes i regionen.

- Region Syddanmark har i øjeblikket overordnet set rigeligt ledige vaccinationstider. Der arbejdes i alle centre på at ansætte flere medarbejdere, så flere vaccinationstider kan lægges ud til bookning, skriver regionen i pressemeddelelsen, der blev sendt ud mandag 22. november.

Den dag var der 6000 ledige vaccinationstider fordelt på hele regionen i sidste uge, mens der var 17.000 ledige tider i denne uge.

Om regionens opskalering af vaccinationsindsatsen betyder, at der kommer flere flere tider i Fredericia, hvor regionen har en pop-up-vaccinationsklinik, der holder åbent hver onsdag og torsdag, har det ikke været muligt for at få svar på fra regionen, der henviser til pressemeddelelsen.

Her fremgår det, at regionens ambition er, at alle, der er inviteret til tredje stik skal kunne booke tid på et af de syv store vaccinationscentre i Kolding, Vejle, Esbjerg, Aabenraa, Sønderborg, Odense eller Svendborg inden for en uge.

Hvorfor kan man ikke se, hvornår næste ledige tid i sundhedshuset er, eller hvornår der næste gang bliver lagt nye tider ud? Det skyldes, at tiderne bliver lagt ud løbende, og der er ikke planlagt flere uger frem.

Vaccine uden tid i naboby

På Region Syddanmarks hjemmeside kan man på et interaktivt kort se, hvor de 106 vaccinesteder i hele landet er placeret. Kortet viser, hvornår stederne er åbne - og om man kan blive vaccineret uden tidsbestilling.

I Middelfart var der torsdag mulighed for drop in vaccine, og det er der igen i dag mandag.

Fredericia Dagblad kunne ikke få et direkte var på spørgsmålet om, hvorvidt regionen har planer om at lave drop-in vaccinesteder i Fredericia.

- Vi finder områder, hvor vaccinationstilslutningen er lav, hvor vi laver en ekstra indsats, oplyser presserådgiver i Region Syddanmark, Carsten Bruun.

Lang kø og ventetider tyder på, at det var et populært tiltag, som regionen gentager på Vestre Skole mandag fra klokken 10.30 og fem timer frem.

Poul Jensen overvejer, om han og hustruen skal en tur til Middelfart på mandag. Ellers fortsætter han med at kigge efter ledige tider i Fredericia.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Sport

Fredericiansk eliteklub begynder sæsonen mandag - og forventningerne er store

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce