Annonce
Vejle

Power kan ikke selv finde en god plads i Vejle - men borgmesteren står klar med et forslag

Hvis ikke Power kan se en fremtid i Bryggen, har borgmester Jens Ejner Christensen (V) (billedet) eller planchef Lars Buksti ikke umiddelbart en vare på hylden til elektronikkæden. Men de tager gerne en dialog om mulighederne i byen. Arkivfoto: Morten Pape
Jens Ejner Christensen (V) peger på Bryggen, der får mulighed for at indrette storbutikker. Borgmesteren åbner gerne for dialog om at finde egnede placeringer for Power og andre storbutikker i midtbyen.
Annonce

Vejle: Direktøren for elektronikkæden Power, Jesper Boysen, undrer sig over, at Vejle Kommune ikke kan anvise et passende sted, hvor han og hans ansatte kan rykke ind med fladskærme, vaskemaskiner, mobiltelefoner og computere og op mod 40 nye arbejdspladser.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) og Vejle Kommunes planchef Lars Buksti opfordrer imidlertid Power til at indstille jagten og vælge en placering i shoppingcentret Bryggen.

- Vi har lige vedtaget en lokalplan, som giver Power og andre storbutikker mulighed for at rykke ind i Bryggen. Vi kan kun levere et plangrundlag, der gør det muligt at placere boksbutikker i midtbyen, og det har vi med den nye lokalplan, siger Jens Ejner Christensen.

Han har forståelse for, at Power synes, det kan blive bøvlet for kunderne at køre med trailer til og fra en Power-butik i Bryggen. Ikke mindst, hvis kunderne skal købe et nyt komfur, der skal fragtes hjem.

Annonce

Spørgsmål om kompromis

Men planchef Lars Buksti opfordrer allligevel Power til at se på mulighederne i det lokale shoppingcenter.

- Power er kræsen, og det er et spørgsmål om, hvordan man vil gå på kompromis. De midtbyplaceringer, Power ønsker, hænger ikke på træerne, og der er mulighed for i dag at lave click and collect-løsninger eller decentralt lager. I dag går folk ikke ind i en butik og kører varen ud på en sækkevogn. Men det er en dialog, Power må tage med Steen & Strøm (Bryggens ejere, red.), siger Lars Buksti.

Han mener ikke, at kæden har henvendt sig direkte til Vejle Kommune inden for de seneste år.

- Hvis de stadig er lune på Vejle og har afskrevet samarbejdet med NPV (på Posthusgrunden, red.), skal de bare række hånden frem, så tager vi gerne en dialog om mulighederne, siger Lars Buksti.

Annonce

Midtbyen er vigtigst

Ud over Bryggen må planchefen erkende, at kommunen ikke i dag har andre placeringer, den kan anvise Power, Biltema og andre, der ønsker større butikslejemål i midtbyen.

Muligheder er der heller ikke i det såkaldte aflastningsområde til Bilka, hvor byrådet hidtil har afvist at udvide området for store detailbutikker. Her hvor Jysk, Harald Nyborg og andre ligger, er der ellers plads på den tidligere margarinefabrik på Solkilde Allé.

Men Jens Ejner Christensen tager gerne en politisk debat om at der kan findes et område, hvor Power og andre kan anvises en placering.


Vi må prøve at se, om vi kan tilvejebringe nogle muligheder i Vejle Midtby. Det er vigtigere end nogensinde at understøtte handlen i midtbyen.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


- Vi må prøve at se, om vi kan tilvejebringe nogle muligheder i Vejle Midtby. Det er vigtigere end nogensinde at understøtte handlen i midtbyen, og også mere vigtigt end at udvide detailområdet oven for bakkerne. Det, tror jeg, at der er bred politisk enighed om, siger borgmesteren.

Annonce

Kan udvide området

Den reviderede planlov giver netop byrådet mulighed for at udvide aflastningsområdet ved Bilka, hvis en række faktorer er opfyldt.

Det gælder blandt andet, hvis kommunen ikke kan anvise en placering til en butik i midtbyen.

Selvom det er tilfældet lige nu, vurderer borgmesteren ikke, at der er opbakning til at inddrage margarinegrunden, som det lokale ejendomsselskab Ballegaard Gruppen ejer, til et nyt område for storbutikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce