Annonce
Ikast-Brande

Præst bliver formand for menighedsråd

Sognepræst Arne Kiel Nielsen fra Nørre Snede er blevet udpeget som formand for menighedsrådet. Det sker kun yderst sjældent, at præster bliver formænd for menighedsråd. Men det er en overgangsløsning, siger Arne Kiel Nielsen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Stor udskiftning i Nørre Snede-Hampen sognes menighedsråd betyder, at man i en overgangsperiode har sognepræst Arne Kiel Nielsen som formand.
Annonce

Nr. Snede: Menighedsrådet for Nørre Snede og Hampen sogne har nu konstitueret sig, og som noget ganske usædvanligt er sognepræst Arne Kiel Nielsen blevet valgt som formand for menighedsrådet.

Men det er kun en overgangsløsning, siger Arne Kiel Nielsen:

- Vi er i en overgangstid og tager ét år ad gangen. Udgangspunktet er, at jeg kun skal være formand et år i overgangsperioden. Det er usædvanligt, at en præst bliver formand for et menighedsråd, og det er heller noget, man tilstræber. Men efter loven kan præsten godt vælges som formand, siger Arne Kiel Nielsen.

Kunne I ikke samles om at blive enige om en formand?

- Det er ikke så dramatisk på den måde, og der ligger ingen konflikter i det, kan jeg sige med hånden på hjertet. Tilsammen syntes vi, at vi skal have et års indkøringsperiode, da der er kommet tre nye medlemmer ind, og derefter vil der være en person klar til at blive formand om et år, siger Arne Kiel Nielsen.

Han oplyser, at der er oprettet et forretningsudvalg, der skal være en støtte for menighedsrådet og formanden.

Annonce

Dobbeltrolle

- Det er lidt en dobbeltrolle, jeg kommer til at sidde i, så det er ikke ideelt, at jeg er formand. Præsten er født medlem af menighedsrådet, men det er slet ikke almindeligt, at en præst bliver formand. Det ideelle er jo, at det er en anden end præsten, der er formand, siger Arne Kiel Nielsen.

Han erkender, at der vil være sager, hvor han som præst ifølge menighedsrådsloven vil være inhabil. Det gælder for eksempel i spørgsmål om præstegården eller sager om andre præster i pastoratet:

- Så bliver jeg nødt til at træde udenfor døren, og så er det næstformanden, der leder menighedsrådet, siger Arne Kiel Nielsen.


Det er usædvanligt, at en præst bliver formand for et menighedsråd.

Arne Kiel Nielsen, sognepræst


Efter valget, der fandt sted 15. september, skete der en større udskiftning i menighedsrådet. Den hidtidige formand i Nørre Snede-Hampen menighedsråd gennem 12 år, Mogens Høiberg fra Nørre Snede, havde valgt ikke at genopstille på grund af alder, og rådets næstformand Lars Hauge fra Hampen sagde også farvel.

Nogle uger senere måtte også Inger Marie Rosendal Laursen fra Nr. Snede træde ud på grund af helbredsproblemer, og derfor måtte suppleant Tommy Helding Bentzen fra Nørre Snede træde til, så rådet blev fuldtalligt.

Nye er ud over Tommy Helding Bentzen også Heidi Lund Christensen fra Nørre Snede og Linda Larsen fra Hampen.

Annonce

Ny medarbejder

Som nævnt er menighedsrådet nu blevet konstitueret - det vil sige, at der er sat navne på de forskellige poster.

Ud over Arne Kiel Nielsen som formand blev Tommy Helding Bentzen fra Nr. Snede valgt som næstformand, kirkeværge i Nr. Snede blev Kerstin Britorn Averhoff, kirkeværge i Hampen blev Linda Larsen, kasserer blev Inge Vibjerg, kontaktperson er Susanne Pedersen, og derudover består rådet af Hanne Andersen, Jette Kristensen og Heidi Lund Christensen.

En anden nyhed fra sognet er, at man pr. 1. december har ansat en ny kirkekulturmedarbejder, Laura Iversen, der afløser Lisbet Kiel Nielsen. Laura Iversen er 36 år og kommer fra Vejle. Hun har tidligere været engageret i kirkeligt arbejde i Aarhus og København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce