Annonce
Kultur

Præstegårdsfestival laver hattrick: Du kan komme uden at bruge en krone

Sidste år kiggede omkring 300 personer forbi til præstegårdsfestivalen i Hvejsel. Privatfoto
For tredje år i træk er der præstegårdsfestival i Hvejsel Præstegård. Og igen bliver det helt gratis at være med.
Annonce

Hvejsel: Første år kom 100 mennesker. Andet år var der 300 mennesker. Og tredje år? Ja, det finder vi ud af lørdag 14. juni til den tredje præstegårdsfestival i historien.

Som de to foregående år vil den blive afviklet i præstegårdshaven i Hvejsel, hvor sognepræst Gitte Sandager Bjerre holder til. Det er også hende, der igen er primus motor for arrangementet.

Konceptet er enkelt: der er musik, der er underholdning, og der er forhåbentlig godt vejr. Og så er det gratis, hvis man blot skal have kaffe og kage - men skal man have pølser, brød og lidt at drikke, må man dog punge ud. Indtægterne fra dette salg går til at dække de udgifter, der er til scenen og andre praktiske ting.

- Det skal være muligt at komme og nyde noget godt musik, uden at man skal bruge en krone. Det er ikke et arrangement, der skal generere overskud - det skal bare løbe rundt, lyder det fra Gitte Sandager Bjerre.

Sognepræst Gitte Sandager Bjerre stiller sin have til rådighed. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Annonce

Frivillige kræfter

Det betyder også, at frivillighed er et vigtigt element. Derfor arbejder både de personer, der hjælper med praktiske opgaver, og de personer, der underholder på scenen, helt frivilligt.

- Lige nu mangler vi frivillige kræfter, men det er jeg ikke bekymret for, da vi plejer at få den hjælp, vi har brug for, siger Gitte Sandager Bjerre.

- Sidste år begyndte vi at sætte op fra klokken 10, og inden dagen var omme, var hele pladsen ryddet igen, tilføjer hun.

Annonce

Satser på ny deltagerrekord

Præstegårdsfestivalen varer fire timer fra klokken 15 til 19.

- Konceptet minder lidt om Lokale Vokaler, som foregår hvert år i julen i Byens Café i Jelling. Det vil sige, at det er lokale musikere, der underholder. Vi er glade for alle musikalske indslag, hvad enten det blot er et par numre eller fem-seks numre, siger Gitte Sandager Bjerre.

Hun understreger, at man ikke behøver at have tilknytning til Hvejsel og Ildved sogne for at være med - enten som musiker eller deltager.

- Alle er velkommen til at deltage. Sidste år var der folk fra blandt andet Hvejsel, Ildved, Bjerlev og Sandvad, men også fra Jelling og Skibet, siger sognepræsten.

Og for at vende tilbage til deltagerantallet for 2020-versionen af præstegårdsfestivalen, så er Gitte Sandager Bjerre ganske optimistisk.

- Vi kan nok sagtens være 500 mennesker, siger hun med et smil.

Gennem mange år har det været tradition for at mødes i præstegårdshaver til festlige lejligheder rundt omkring i landet. Præstegårdsfestivalen i Hvejsel er en forholdsvis ny tradition. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce