Annonce
Billund

Praktikanten har ordet: Unge- og kulturhuset er fint, men jeg havde forventet noget andet

Unge spiller musik ved indvielsen af det nye unge- og kulturhus. Alexander Holt, der har været praktikant på JydskeVestkysten, havde forventet et hus hus med mere skate, parkour og e-sport. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det nye unge- og kulturhus i Grindsted ser rigtig fint ud. Jeg tror, det vil kunne samle en masse unge mennesker omkring forskellige formål. Det kan næsten ikke blive andet end en succes, men det var egentlig ikke det, jeg havde forestillet mig.

Det, jeg havde tænkt, var, at det skulle være noget lignende Terminalen i Herning, hvor man kan komme ind og sætte sig ned og snakke med nogle mennesker. Der er parkour og en rigtig skaterbane, som rigtig mange unge mennesker her i kommunen savner. Derudover er der e-sport, klatring, musik, forskellige rum og sofaer, hvor man bare kan sætte sig ned og hygge si, under nogle fede forhold.

Alexander Holt var praktikant på JydskeVestkysten i uge 46. Han står bag denne tekst, hvor han reflekterer over det nye ungehus og har spurgt andre unge om, hvad de egentlig ønsker fra politikerne. Arkivfoto: Annette Bruun Jarl

Det har været lidt min tanke med unge- og kulturhuset, og det kan også være, at det bliver sådan, dog måske i en lidt mindre skala, fordi Herning jo er en noget større by end Grindsted og en større kommune med flere indbyggere.

Annonce

Jeg tror, det der vil give mening for de unge. De får noget at lave der, så man ikke bare daser den. Den mulighed skal også være der, men man skal kunne gå til fritidsinteresser der, også sådan lidt uformelt.

Det, jeg havde tænkt, var, at det skulle være noget lignende Terminalen i Herning, hvor man kan komme ind og sætte sig ned og snakke med nogle mennesker. Der er parkour og en rigtig skaterbane, som rigtig mange unge mennesker her i kommunen savner.

En af de ting, der er blevet snakket meget om i Billund Kommune under valgkampen, er de unge mennesker, og hvad der mangler til dem, men hvad synes de egentlig selv? Det har jeg spurgt dem om:

- Jeg synes det er meget godt, der er masser af unge mennesker og ting man lave i sin fritid, siger Tobias Holt, Grindsted, 15 år.

- Der mangler helt klart en McDonalds i Billund Kommune, siger Joshua Mckenzie, Grindsted, 15 år.

- Det er fint nok, men ikke godt nok: Der mangler steder til de unge mennesker, siger Mai Holm, Grindsted, 15 år.

- Vi mangler et bedre mødested for os unge, siger Karen Thomsen, Hejnsvig, 14 år.

- Og det er også fedt, der er masser af arbejdspladser og arbejdsmuligheder i Billund Kommune for de unge mennesker, siger Alexandra Rosenberg, Billund, 16 år.

- Der er rigtig gode sportsmuligheder og gode trænere til eliteniveau, men når man gerne vil være sammen med ens venner, er der ikke særlig meget at lave. Vi mangler for eksempel en skatepark eller bare et sted at hænge ud, siger Marckus Volker, Grindsted, 15 år.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Med ét forstummede ulvens hylen - Luka Djordjevic headede et stort point hjem til VB

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Billund For abonnenter

Vanvidsbilistens dom, forældrenes politianmeldelse af specialskole og niårige Magnus' kræfttumor i hjernen: Disse fem artikler bør du læse

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Annonce