Annonce
Debat

Pres på foreningslivet: Hvad kommer først - systemet eller borgeren?

Anni Matthiesen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Corona-nedlukningen har uundgåeligt sat et markant præg på vores lokale foreningsliv, hvor fundamentet er sammenhold og nærvær.

Jo længere tid vi er afskåret fra hinanden og fællesskabet, des mere lider foreningerne og de mange forskellige aktiviteter, der binder os sammen.

Men jeg fristes næsten til at sige, at hvis blot covid-19 var foreningernes eneste udfordring, så skulle fællesskabet nok sejre over virussen på sigt.

Desværre er endnu en ubuden gæst ved at tage livet af Foreningsdanmark.

For bøvlede regler og bureaukrati kvæler virkelysten og tager pusten fra de 700.000 frivillige danskere, der bruger timevis på at bygge fællesskaber i vores foreninger rundt omkring i hele landet. Men det skal vi lave om på!

I en tid, hvor vores mangfoldige foreningsliv styrtbløder, kan vi ikke tillade, at hensynet til systemer og principper vejer tungere end hensynet til danskernes trivsel.

Bureaukratisk bøvl malker Foreningsdanmark for både indtægter og frivillige ressourcer.


For bøvlede regler og bureaukrati kvæler virkelysten og tager pusten fra de 700.000 frivillige danskere.

Anni Matthiesen


Listen med benspænd er lang og tæller alt lige fra skæve hvidvaskregler, der får bankerne til at opkræve enorme gebyrer hos selv små foreninger, til en persondata-forordning, der tager pusten fra de frivillige og trækker vigtige kræfter ud af foreningerne.

I Venstre er vi ikke i tvivl om, at vi er nødt til at løsne grebet om den løkke, der kvæler foreningslivet.

Vi skal give foreningerne frihed til at gøre det, de er allerbedst til - at værne om sammenholdet og give endnu flere oplevelsen af at være en del af et selvvalgt og forpligtende fællesskab.

Det er mig en gåde, at regeringen ønsker at fastholde det stramme greb.

Derfor kalder vi i Venstre nu både erhvervs- og socialministeren i samråd, så vi kan få et klart svar på, om regeringen har i sinde at rydde op i bureaukratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce