Annonce
Billund

Pres på julehjælpen: I år har 43 allerede søgt

Julemarked i Vestermarkskirken er aflyst i år, så organisationerne er i gang med at skaffe penge på andre måder. Det ser de ud til at komme i mål med. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Dansk Folkehjælp forudser, at julehjælpen kommer under pres i år. Mange har allerede søgt. I Vestermarkskirken er præsten dog fortrøstningsfuld.
Annonce

Grindsted: Meget tyder på, at der i år kommer ekstra meget pres på julehjælpen. Det vurderer Dansk Folkehjælp, som på nuværende tidspunkt - et godt stykke tid før ansøgningsfristen - har modtaget 43 ansøgninger fra familier i Billund Kommune. Sidste år delte organisationen julehjælp ud til 48 familier i kommunen.

Fire ud af ti af de udsatte børnefamilier, der har søge julehjælp, fortæller ifølge Dansk Folkehjælp, at nedlukningen har været ekstra hård, fordi de ikke har et netværk, de kan trække på til f.eks. lektiehjælp og børnepasning. Tilsvarende svarer næsten fem ud af ti, at krisen har været en stor økonomisk belastning, fordi de selv har skullet sørge for for eksempel formiddagsmad, frokost og eftermiddagssnacks til deres hjemsendte børn.

Annonce

Opråb hjalp

I Grindsted er Vestermarkskirken, Dansk Folkehjælp og Røde Kors gået sammen om at dele julehjælp ud. På grund af denne måneds corona-aflyste julemarked, som plejer at skaffe en stor del af pengene til julepakker, har organisationerne været i bekneb med at skaffe penge nok. Efter flere opråb går det dog fremad.

- Der er så småt begyndt at komme penge ind. Vi har også fået henvendelser fra både foreninger og enkeltpersoner, som har sagt, at de vil spæde til, hvis vi ender med at mangle. Så jeg er faktisk rigtig glad og tror, at vi kommer til at dele alle de kasser ud, som vi  har planlagt, siger Vestermarkskirkens præst, Charley Stephansen.

Julehjælp

Hvem?

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.  Ansøgningen åbnede søndag d. 1 november og lukker mandag den 30. november 2020.

Hvad ?

Årets julehjælp har en værdi af 1500 kroner per familie og består af julemad og kolonialvarer til en værdi af 500 kroner samt et gavekort på 1000 kroner til indløb af gaver til børnene.

Vil du hjælpe?

Man kan bidrage til julehjælp på Dansk Folkehjælps hjemmeside  www.folkehjaelp.dk

-  MobilePay til 13 221

- SMS ”julegave” til 1999 og støt med 150 kroner

- Indsæt i bank, reg. nr. 5301, konto 0000 333 666, mrk. dit bidrag ”Julegave”.

Pengene kan doneres til Dansk Folkehjælps lokale mobilepay 881773, som går direkte til Dansk Folkehjælp Grindsted/Billund/Varde.

Det drejer sig om cirka 200 julekasser i Billund og Varde Kommuner.


Så jeg er faktisk rigtig glad og tror, at vi kommer til at dele alle de kasser ud, som vi har planlagt.

Charley Stephansen, Vestermarkskirken


Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, peger på, at corona-pandemien og  nedlukningen har været ekstra svær for udsatte børnefamilier, der kan være præget af sociale udfordringer, som også påvirker børnene.

Annonce

Rekordhøjt antal

- Disse familier har ekstra hårdt brug for hjælp til at holde jul, men samtidig ved vi godt, at vi ikke kan hjælpe alle ansøgerne. Vi forventer i år et rekordhøjt ansøgertal – også fordi pandemien kan have medført en mindre gruppe af ny-fattige, som for første gang er i en situation, hvor behovet for julehjælp er til stede. Det er en ny hverdag, mange har skullet indstille sig på, og derfor er julehjælpen ekstremt vigtig i år, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce