Annonce
Vejle

Pres på pendlerpladser - nu skal der ske noget

Seks cykler er der plads til i stativet - ikke just noget, der opfordrer pendlere til at stille bilen og tage cyklen. På den anden side ser der ikke just ud til at være overbelægning i cykelstativet på pendler-pladsen ved Grønlandsvej. Foto: Kaare Johansen

Politikerne drøfter, hvordan man kan løfte servicen og få bedre plads på p-pladserne ved motorvejen.

Annonce

Vejle: Flere pladser, bedre faciliteter til cyklister og bybus til døren.

Sådan lyder forslagene til en opgradering af pendlerparkeringspladsen for enden af Grønlandsvej - lige ved motorvej E45. Tirsdag skal politikerne i Vejle Byråds tekniske udvalg drøfte, om de er med ideen og klar til at ofre 400.000 kroner på formålet.

Det er embedsmændene i kommunens tekniske forvaltning, der er kommet med forslagene. I indstillingen til politikerne peger de på, at netop ideen med at skabe knudepunkter, hvor forskellige trafikformer mødes, er en del af den store fremtidsplan for trafikken i Vejle - den såkaldte Mobilitetsplan, som byrådet netop har godkendt.

Det skal være attraktivt at skifte fra et transportmiddel til et andet. Derved kan vi udnytte kapaciteten på vejene bedre, og trafikanterne får bedre service i form af flere transportmuligheder.

Teknisk forvaltning i indstilling til teknisk udvalg
Selvom det ikke just fremgår af dette luftfoto, er der ifølge teknisk forvaltning ofte overbelægning på pendlerpladsen ved Grønlandsvej. Derfor foreslår man en udvidelse til det dobbelte. Illustration: Vejle Kommune
Annonce

Legeplads for gode ideer

Forvaltningen har udpeget pladsen ved Grønlandsvej som en slags legeplads for gode ideer. Her vil det for eksempel være forholdsvist enkelt at kombinere p-pladsen med bybustrafikken. I dag standser bybussen på Grønlandsvej cirka 350 meter fra pladsen. Derfor kunne det være en idé at forlænge 4'erens rute, så det er muligt at stige direkte på bussen ved parkeringspladsen.

Flere ville måske også være fristet til at stille bilen og fortsætte på cykel, hvis forholdene var bedre. I dag er der fine cykelsti-forbindelser til pladsen, men ifølge forvaltningen mangler der overdækkede cykelstativer, luftpumper og værktøj - lidt i stil med de pladser, der findes langs den nye supercykelsti i midtbyen.

Mange følger tilsyneladende opfordringen til at pendle sammen. I hvert fald er pladsen ved Hornstrup ofte fyldt op, konstaterede byrådet i et høringssvar til Vejdirektoratet. Foto: Kaare Johansen
Annonce

For få pladser

I forbindelse med, at forholdene på pladsen forbedres, er det også nødvendigt med en udvidelse. I dag er de 36 pladser ofte optaget. Derfor indeholder forslaget også en udvidelse til 78 pladser. Og pladsen ved Grønlandsvej er ikke alene om at lide af overbelægning. Det gælder også pladsen nord for Vejle ved motorvejskrydset mod Herning.

Problemet er så stort, at politikerne valgte at gøre opmærksom på det i et høringssvar til Vejdirektoratet. Her var emnet udvidelsen af E45 mellem Vejle og Aarhus, og i den forbindelse gjorde byrådet opmærksom på, at pladsen ofte var overbelagt. Det burde også indgå i en fremtidig planlægning, der med sikkerhed vil betyde mere motorvejstrafik, påpegede byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce