Annonce
Jelling

Presset sport: Gormshallen går med store planer om udvidelse

Halbestyrelsens formand, Mette Heidemann, ved godt, at mange byer ønsker haller i disse år. I Jelling, hvor sporten er samlet på et sted og i en forening, stiller man med et betydeligt beløb selv. Det skal blandt andet gå til at udvide den mørke mellembygning mellem hallerne, så den kommer til at dække for bogstaverne "Gormshallen" bag formanden. Foto: Leif Baun

Jellings sportshal har sendt kommunen en plan for udvidelse i to faser. Fase 1 koster 9 millioner kroner, hvoraf hallen regner med selv at stille med de syv millioner.

Jelling: - Vi har store planer, siger Mette Heidemann, der er formand for Gormshallen.

Skal man sætte mål på størrelsen af planerne, så er sådan noget som 33 millioner kroner ikke skudt helt ved siden af.

Fase 1 består af en ombygning og udvidelse af den to etages mellembygning mellem de to nuværende haller til 9,1 millioner kroner. Heraf har hallen via opsparing og tilsagn fra Jelling Musikfestivals Fond og Jelling Sparekasses Fond fem millioner kroner. Hallen venter at kunne skaffe to millioner mere og mangler så to millioner kroner, som den håber at få fra Vejle Kommune, som har fået en ansøgning.

Vi mener, at det styrker vores sag, at vi stiller med så stor en del af beløbet selv. Det er jo et relativt lille beløb af budgettet, vi søger kommunen om.

Heidemann

En del steder falder antallet af medlemmer i fodboldklubberne. Men ikke i Jelling. I øjeblikket er der 418 medlemmer mod 350 for fem år siden. Det er en fremgang på næsten 20 procent. JfS er der med den sjettestørste fodboldklub i kommunen.Der skal være en dialog med kommunen om udearealerne, der trænger til "hjælp". Blandt mulighederne er skråparkering langs vestsiden af Kathrinelund, der er adgangsvej til hallen. Desuden vil man en fase 2 gerne lave en stribe parkeringsbåse i det grønneområde mellem hallen og Vinkelvej, som i dag ligger ubenyttet hen, efter at kommunen fjernede nogle legeredskaber fra området.

Sådan forestiller Gormshallen sig sin fremtid, når begge faser med nyt indgangsparti og en ny hal (det nederste grå felt) samt en kunstgræsbane (det hvide flet til højre) er gennemført. Samlet er det et projekt i omegnen af 33 millioner kroner plus udvidelser af parkeringsarealet.

Kunstgræs skal tæt på

En anden ansøgning kommer fra JfS Fodbold, der ønsker sig en kunstgræsbane. Den koster fire millioner kroner. Heraf har fodboldafdelingen skaffet tilsagn om 1,5 millioner kroner. Den søger så et tilskud fra kommunen på 1,5 millioner kroner og en lånegaranti på 1 million kroner.

Fase 2 er en tredje hal på tværs af hal 2. Den skal bygges på den nuværende parkeringsplads og anslås at koste 19,9 millioner kroner.

- Vi har fine haller, men det er ikke de sædvanlige 20 gange 40 meter haller til traditionelle boldhold, folk vil have. Populære ting er gymnastik og spring, fitness, løb og klatrevæg. Gormshallen skal være et rart sted at være. Så bliver haltiderne også bedre udnyttet, forklarer Mette Heidemann. Det rare kommer blandt andet via udvidede cafélokaler.

Kunstgræsbanen, der bruges nu, ligger en halv snes kilometer væk i landsbyen Givskud. Og den bane er blevet så presset af brugerinteressen, at Jelling har fået tilbudt uattraktive træningstider i tidsrummet fra klokken 21 til 22.30. Dermed er ungdomsspillerne sat ud af spillet. Kunstgræsbanen tænkes anlagt oveofor hal 2, så kondistien går rundt om den. Banen kan bruges hele året og vil tage noget af trykket på haltiderne, fordi nuværende indefodbold kan rykke derud.

- Kunstgræsbanen er vigtig i helheden, fordi den kan flytte nogle af indefodboldtimerne, og dermed måske medføre, at fase 2 kan være lidt mindre, siger Mette Heidemann.

Annonce

Alle vil ha' haller

Hvis man kigger i de kommunale papirer, så ses det, at stort set enhver flække i kommunen søger om en hal lige nu.

- Ja, alle vil gerne det her. Vi ved godt, at kommunen vil sige, at der er andre steder, hvor der er mindre kapacitet og ældre haller end i Jelling. Men vi kan pege på, at Jelling er et stort vækstområde med planer om store udstykninger af boligarealer. Desuden uden oplever vi medlemsfremgang, og JfS har 2500 aktivitetsmedlemmer. Omvendt, hvis ikke vi gør noget, kan vi risikere, at brugerne begynder at falde fra. Det kan ske i fitnessafdelingen, der har meget trange pladsforhold og ikke kan købe nye løbebånd, fordi de fylder mere end de gamle.

- Vi mener også, at det styrker vores sag, at vi stiller med så stor en del af beløbet selv. Det er jo et relativt lille beløb af budgettet, vi søger kommunen om, siger Mette Heidemann.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

VEJLE For abonnenter

Træerne bliver væltet langs Fredericiavej - samtidig fortæller kommunen stolt, at 'vi skaber grønnere byrum': Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce