Annonce
Erhverv

Presset Vejle-selskab satser på ny børsnotering - denne gang i Pakistan

Green Impact Ventures - tidligere Waturu Holding A/S - vil forsøge at få sit datterselskab, Waturu Aps, noteret på den pakistanske børs via et joint venture-selskab med en ikke-navngivent dansk selskab. Arkivfoto: Mette Mørk
Green Impact Ventures - tidligere Waturu Holding A/S - har nu rettet søgelyset mod det asiatiske marked, oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse.

Vejle: Vejle-selskabet Green Impact Ventures - der indtil for nylig hed Waturu Holding A/S - vil via sit datterselskab Waturu Aps forsøge at blive børsnoteret i Pakistan.

Det oplyser selskabet, der har fået handlen med sine aktier suspenderet på den danske minibørs First North, i en selskabsmeddelelse.

Ifølge selskabsmeddelelsen har Waturu Aps indgået en hensigtserklæring med et unavngivent dansk selskab "om at undersøge mulighederne for at oprette et ligeligt ejet joint venture selskab i Pakistan".

Annonce

Ifølge selskabsmeddelelsen er det planen, at joint venture-selskabet, hvis det oprettes, skal være "ansvarlig for produktion og salg af Waturu vandvarmer- og vandrensningsprodukter til det asiatiske marked", ligesom der er planer om at få selskabet noteret på den pakistanske børs.

Rejste 17,7 mio. ved børsnotering

Green Impact Ventures blev under navnet Waturu Holding A/S også børsnoteret i Danmark i 2019.

Selskabet oplyste dengang, at pengene fra børsnoteringen skulle bruges til at starte en produktion af den decentrale vandvarmer, som selskabet har patent på.

Det lykkedes at rejse 17,7 millioner kroner via børsnoteringen, men i 2020 suspenderede First North handlen med Waturu-aktien.

Forklaringen lød, at der var "væsentlig tvivl" om, hvorvidt selskabet levede op til børsens regler.

Annonce

Aktionærerne holder på pengene

I mellemtiden er pengene fra børsnoteringen tilsyneladende brugt, og selskabet har blandt andet forsøgt sig med et "tilbud" til sine aktionærer om at låne penge til selskabet til start af produktion af en ordre på 500 vandvarmere til en ikke-navngiven "udenlandsk samarbejdspartner".

Selskabet oplyste dengang, at ordren gjaldt "det afrikanske kontinent", og at den unavngivne samarbejdspartner forventede at kunne aftage mere end 1000 enheder om måneden.


Selskabet oplyste dengang, at ordren gjaldt "det afrikanske kontinent", og at den unavngivne samarbejdspartner forventede at kunne aftage mere end 1000 enheder om måneden. Trods det valgte aktionærerne ikke at tage imod tilbuddet.

Uddrag af artiklen


Trods det valgte aktionærerne ikke at tage imod tilbuddet, som det kunne læses i ledelsesberetningen for selskabets seneste årsregnskab:

"I forhold til eksisterende aktionærer i Waturu Holding A/S er der forespurgt om tilsagn til et lån til selskabet og en deltagelse i en forhøjelse af kapitalen i det unoterede datterselskab Aquaturu A/S. Bestyrelsen må konstatere, at tilsagnet til begge muligheder ikke opfylder behovet som anmodet."

Annonce

Vil producere i Pakistan

Ifølge den nye selskabsmeddelelse forventer Green Impact Ventures at sælge flere tusinde enheder om måneden, hvis det lykkes at oprette et joint venture-selskab i Pakistan, ligesom det forventes, at produktionsomkostningerne vil blive betydeligt lavere ved at starte en produktion i Pakistan.

"Det er forventningen, at produktionsomkostninger kan halveres i forhold til de nuværende omkostninger pr enhed, og at selskabet ved fuld markedsintroduktion og produktion kan sælge 5000-10.000 enheder pr. måned..

Selskabet har i dag produktionsfaciliteter i Fredericia, men har endnu ikke haft held med at få sin vandvarmer i handlen, selvom selskabet i forbindelse med børsnoteringen oplyste, at man forventede et salg på 25.000 enheder i Danmark over de kommende tre år.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Erhverv

Revisionsfirmaet Kreston opretter ny afdeling i Brande

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce