Annonce
Erhverv

Presset Vejle-selskab satser på ny børsnotering - denne gang i Pakistan

Green Impact Ventures - tidligere Waturu Holding A/S - vil forsøge at få sit datterselskab, Waturu Aps, noteret på den pakistanske børs via et joint venture-selskab med en ikke-navngivent dansk selskab. Arkivfoto: Mette Mørk
Green Impact Ventures - tidligere Waturu Holding A/S - har nu rettet søgelyset mod det asiatiske marked, oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse.

Vejle: Vejle-selskabet Green Impact Ventures - der indtil for nylig hed Waturu Holding A/S - vil via sit datterselskab Waturu Aps forsøge at blive børsnoteret i Pakistan.

Det oplyser selskabet, der har fået handlen med sine aktier suspenderet på den danske minibørs First North, i en selskabsmeddelelse.

Ifølge selskabsmeddelelsen har Waturu Aps indgået en hensigtserklæring med et unavngivent dansk selskab "om at undersøge mulighederne for at oprette et ligeligt ejet joint venture selskab i Pakistan".

Annonce

Ifølge selskabsmeddelelsen er det planen, at joint venture-selskabet, hvis det oprettes, skal være "ansvarlig for produktion og salg af Waturu vandvarmer- og vandrensningsprodukter til det asiatiske marked", ligesom der er planer om at få selskabet noteret på den pakistanske børs.

Rejste 17,7 mio. ved børsnotering

Green Impact Ventures blev under navnet Waturu Holding A/S også børsnoteret i Danmark i 2019.

Selskabet oplyste dengang, at pengene fra børsnoteringen skulle bruges til at starte en produktion af den decentrale vandvarmer, som selskabet har patent på.

Det lykkedes at rejse 17,7 millioner kroner via børsnoteringen, men i 2020 suspenderede First North handlen med Waturu-aktien.

Forklaringen lød, at der var "væsentlig tvivl" om, hvorvidt selskabet levede op til børsens regler.

Annonce

Aktionærerne holder på pengene

I mellemtiden er pengene fra børsnoteringen tilsyneladende brugt, og selskabet har blandt andet forsøgt sig med et "tilbud" til sine aktionærer om at låne penge til selskabet til start af produktion af en ordre på 500 vandvarmere til en ikke-navngiven "udenlandsk samarbejdspartner".

Selskabet oplyste dengang, at ordren gjaldt "det afrikanske kontinent", og at den unavngivne samarbejdspartner forventede at kunne aftage mere end 1000 enheder om måneden.


Selskabet oplyste dengang, at ordren gjaldt "det afrikanske kontinent", og at den unavngivne samarbejdspartner forventede at kunne aftage mere end 1000 enheder om måneden. Trods det valgte aktionærerne ikke at tage imod tilbuddet.

Uddrag af artiklen


Trods det valgte aktionærerne ikke at tage imod tilbuddet, som det kunne læses i ledelsesberetningen for selskabets seneste årsregnskab:

"I forhold til eksisterende aktionærer i Waturu Holding A/S er der forespurgt om tilsagn til et lån til selskabet og en deltagelse i en forhøjelse af kapitalen i det unoterede datterselskab Aquaturu A/S. Bestyrelsen må konstatere, at tilsagnet til begge muligheder ikke opfylder behovet som anmodet."

Annonce

Vil producere i Pakistan

Ifølge den nye selskabsmeddelelse forventer Green Impact Ventures at sælge flere tusinde enheder om måneden, hvis det lykkes at oprette et joint venture-selskab i Pakistan, ligesom det forventes, at produktionsomkostningerne vil blive betydeligt lavere ved at starte en produktion i Pakistan.

"Det er forventningen, at produktionsomkostninger kan halveres i forhold til de nuværende omkostninger pr enhed, og at selskabet ved fuld markedsintroduktion og produktion kan sælge 5000-10.000 enheder pr. måned..

Selskabet har i dag produktionsfaciliteter i Fredericia, men har endnu ikke haft held med at få sin vandvarmer i handlen, selvom selskabet i forbindelse med børsnoteringen oplyste, at man forventede et salg på 25.000 enheder i Danmark over de kommende tre år.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Vejle Boldklub

Steven Gerrards fætter træner med VB

Annonce