x
Annonce
Hæder

Prins Joachim er blevet hædret af mediebrugerorganisation med base i Fredericia

Prins Joachim fik overrakt buketten af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær for KLF, Kirke & Medier. Tidligere har blandt andre Steffen Jensen (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Søstrene Bisp (dk4) modtaget hæderen. Foto: Henrik Revshøi/KLF, Kirke & Medier

Fredericia: "I programserien "Prins Joachim fortæller" på DR K afslørede Prins Joachim en indlevelse i og en begejstring for historien, som bjergtog mange. Gennem seks programmer gjorde han nogle tematiske nedslag i danmarkshistorien: tro, demokrati, skole, grænser, lov og symboler. For det modtager H. K. H. Prins Joachim Buketten fra KLF, Kirke & Medier."

Sådan står der i en pressemeddelelse fra mediebrugerorganisationen, der har landskontor i Fredericia, og som blev stiftet i 1926 under navnet Kristelig Lytterforening.

I pressemeddelelsen kaldes prins Joachim "en både engageret, indsigtsfuld og dygtigt formidlende vært".

- Prinsen har tydeligvis stor viden om de enkelte programmers temaer og formår at gøre dem både relevante og tilgængelige. Serien er et godt eksempel på public service-programmer af høj kvalitet og med stor, folkelig appel. Seerne fik lov til at opleve prins Joachim som en vært, der både kunne fortælle den gode historie og samtidig reflektere over sin egen og sin slægts rolle ind i denne, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, i pressemeddelelsen.

Selv siger prinsen i pressemeddelelsen, at han er ovenud vild med historien.

- Jeg er fuldkommen "freaket" med historie og kan godt lide at fortælle om det. Det er en af grundpillerne til forståelse af sig selv og det samfund, vi lever i i dag, forklarer han.

Ud over en stærk interesse for historien føler prinsen også en nær forbindelse til historien, blandt andet i kraft af slægtskabet gennem kongehusets 1000-årige historie, fremgår det i pressemeddelelsen.

Nogle af højdepunkterne fra programserien var optagelserne i Roskilde Domkirke og ved Jellingstenene:

- Det var meget nærværende for mig at være i Roskilde Domkirke, fordi jeg kender mine forfædre bedre end andre, der kommer der. Der er en større dimension, og det mærkede jeg i særdeleshed ved Jellingstenene. Det var et meget stort øjeblik. "Der starter Danmark!”"Det var det, jeg følte. Der var noget metafysisk over det, lyder det fra prins Joachim i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce