Annonce
Debat

Prioriter sundhed og fællesskab: Hold hallerne åbne, og lad idrætsforeningerne forlænge sæsonen

Marianne Petersen. Privatfoto

Læserbrev: P4 Trekanten bragte 8. april indslag omkring, at nogle idrætsforeninger er udfordrede, fordi deres medlemmer har meldt sig ud, mens andre har fået nye medlemmer under coronaen. Enten fordi de har udviklet udendørsaktiviteter, eller fordi foreningerne har været gode til at opfordre medlemmerne til at udvise samfundssind og fortsat betale kontingent.

Men faktum er, at 90.000 medlemmer på landsplan har meldt sig ud af foreningerne under DIF og DGI, som repræsenterer størstedelen af alle idrætsforeninger i Danmark.

Sæsonen for indendørssport slutter for manges vedkommende omkring maj-juni, hvor indendørsidrætten i coronasammenhæng åbner op. Jeg håber derfor, at der er vilje til at lade hallerne være åbne hele sommerferien, så foreningerne kan forlænge sæsonen.

Annonce

Turneringerne er stoppet eller slet ikke kommet i gang, og det i sig selv har været demotiverende, fordi der er lang tid, til der igen kan øjnes en kamp i fremtiden - som er motivationen for rigtige mange.


For at kunne fastholde eller vinde nogle af medlemmerne tilbage er der derfor brug for rammer til at fortsætte foreningsidrætten sommeren over.

Marianne Petersen


For at kunne fastholde eller vinde nogle af medlemmerne tilbage er der derfor brug for rammer til at fortsætte foreningsidrætten sommeren over.

Det vil have stor betydning, da risikoen for tab af medlemmer mindskes, jo før foreningsfællesskaberne kan genetableres, og det kan have også have en anden positiv effekt, fordi det kan tiltrække nye frivillige.

Ferietiden kan være sårbar, men rigtig mange holder ferie i Danmark i år, så det er en oplagt mulighed at fastholde træningen, og måske kan det endda tiltrække nye medlemmer. Mon ikke de fleste er klar med coronapasset i hånden til at opsøge aktiviteter?

Jeg er sikker på, at rigtig mange vil melde sig som afløsertræner en enkelt eller to gange, hvis det betyder, at fællesskabet kan fastholdes. Og måske kan det give nye, stabile frivillige på den lange bane?

Jeg er selv klar til at give en tørn i min egen klub, Vejle Basketball Klub, men giver også gerne et par timer til en anden klub, og jeg er sikker på, jeg ikke er den eneste.

At holde hallerne åbne har også et sundhedselement - vi ved allerede, at coronaen har haft en negativ effekt på vægten, så lad os prioritere sundheden og det gode fællesskab, og lad hallerne stå åbne sommeren over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Billund

S-politikere kæmper for syriske flygtninge: - Vi er rystede over, at man vælger at hjemsende mennesker på et utroligt tyndt grundlag

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce