Annonce
Ikast-Brande

Prisen skal tjekkes: Kommunale entreprenøropgaver bliver nu sendt i udbud

Næste år er det muligt, at det bliver et privat firma, der skal stå for vejopgaver og andre entreprenøropgaver i Ikast-Brande Kommune. Arkivfoto: Morten Marboe
Private firmaer kan komme i spil, når det gælder pasning af veje, grønne områder og idrætsanlæg.

Ikast-Brande: Vedligeholdelse af veje, stier, grønne arealer og idrætsanlæg har hidtil været opgaver for kommunens entreprenørafdeling Entreprenørgården. Men nu får private firmaer mulighed for at komme på banen.

Byrådet vedtog den 13. september at udbyde alle de driftsopgaver, som kommunen hidtil selv har udført.

"Kontrakten vil blive tildelt den, der giver det økonomisk mest fordelagtige bud. Det økonomisk mest fordelagtige bud findes gennem en vægtning mellem pris, organisation og samarbejde samt proces og kvalitetssikring", lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

- Det er et udbud, som vi har forberedt os på i over et år. Det er ret omfattende. Beskrivelserne fylder 150 sider, og vi taler om beløb på 30 til 40 millioner kroner årligt, siger formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg Henrik Engedahl (V).

Fristen for at komme med tilbud er sat til den 26. oktober, og kontrakten træder i kraft den 1. april 2022.

150 sider med opgaver

- Vi skal have tjekket prisen på de opgaver, som Entreprenørgården hidtil har lavet, og det gør vi på denne måde. Entreprenørgården får i øvrigt også selv mulighed for at byde. Der sker en hastig udvikling på disse områder, blandt andet i form af ny teknologi, så vi vil gerne se, om det kan gøres bedre og billigere i respekt for borgernes penge, siger Henrik Engedahl.

Det er første gang, at Ikast-Brande Kommune udbyder opgaverne samlet. Noget har været i udbud tidligere, men for det meste er arbejdet udført af kommunens egen entreprenørafdeling.

- Vores medarbejdere udfører i dag et godt og solidt stykke arbejde, men som på alle andre serviceområder i kommunen skal vi også her sikre, at pris og service er bedst muligt for kommunen. Med den indsigt kan vi være sikre på, at vi bruger borgernes penge fornuftigt. Bliver det vores egne folk, som vinder udbuddet, er det bestemt et tilfredsstillende udfald, men nu må vi se, siger Henrik Engedahl.

Med 150 siders materiale er det klart, at udbuddet har en anseelig størrelse. Ifølge Henrik Engedahl regner man med, at der vil indkomme mellem fem og otte tilbud. Det er i øvrigt muligt, at tilbudsvinderen kan tilknytte underleverandører i forskellige lokalområder, oplyser udvalgsformanden.

Punktet var på som lukket punkt. Det blev ikke vedtaget i enighed. Den socialdemokratiske gruppe stemte imod, men var i mindretal, da de øvrige partier Venstre, DF, Konservative og Fælleslisten stemte for.

- Vi tror simpelthen ikke på, at privatisering er vejen. Vi er meget bekymrede for, at denne proces, som allerede har kostet borgerne henved et par millioner kroner, ender i et endnu større tab end den forventede besparelse, som man tror det vil give, samt serviceforringelser, lyder det fra Kirsten Hoffmann, der er S-medlem i teknik- og miljøudvalget.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Ikast-Brande For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ikast-Brande

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce