Annonce
Danmark

Prisvindende børnebogsforfatter får afslag på dansk statsborgerskab: Hun har ikke bevist, at hun er god nok til dansk.

Adskillige danske børnebøger og en uddannelse fra Forfatterskolen i børnelitteratur er ikke nok til at "opfylde det gældende krav om dokumentation for danskkundskaber", lyder det fra Udlændinge og Integrationsministeriet.
Annonce

Forfatter Annette Herzog kommer oprindeligt fra Tyskland, men har boet og arbejdet 29 år i Danmark. Hun har modtaget Undervisningsministeriets sprogpris for ”en særlig bemærkelsesværdig indsats for den læsevenlige danske litteratur” i 2017. Samme år indstillede Kulturministeriet hende som Danmarks kandidat til Nordisk Råds Børnebogspris. Hun har skrevet et utal af børnebøger, blandt andet ”Man ved aldrig med Emilie”, ”Noras Drøm”, ”Kattens Familie”, og ”Spøgelseshotellet”.

Alligevel har hun netop fået afslag på at få dansk statsborgerskab af Udlændinge og integrationsministeriet, fordi hun, ifølge dem, ikke har bevist, at hun er god nok til dansk.

I dagens podcast kan du selv vurdere, hvor gode Annette Herzogs danskkundskaber er. Du kan også høre, hvad hendes reaktion er på afslaget, samt blive klogere på, hvad hun fortryder hun ikke gjorde, da hun søgte om statsborgerskab til at begynde med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce