Annonce
Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Der bliver testet meget for corona i øjeblikket. Nogle af de lokale test har afsløret, at den britiske variant nu også er nået til Billund Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Den mere smitsomme variant af covid-19 er blevet konstateret i både Grindsted og Billund. Billund Kommune har iværksat smitteforebyggende tiltag, og det har blandt andet betydet, at en privat børnehave er lukket ned.

Grindsted/Billund: Den britiske variant af covid-19, også kendt under navnet B.1.1.7, er en mere smitsom udgave af coronavirus, og mindst fem i alt i både Grindsted og Billund har fået denne variant i løbet af den seneste uges tid. Det fortæller Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune.

Billund Kommune har derfor iværksat flere tiltag, der skal sikre hurtig og grundig smitteopsporing samt effektiv forebyggelse af yderligere spredning af smitten.

Det indebærer blandt andet, at en klasse på Vestre Skole i Grindsted er hjemsendt, ligesom Eventyrhuset - en privat institution med både børnehave og vuggestue, også i Grindsted - er lukket ned efter dialog med kommunens sundhedsstab. Selvom smitten også har ramt Billund, så er der ingen hjemsendelser her.

Annonce

Reageret på mistanke

Lene Bruun forklarer, at i Eventyrhuset har et barn fået konstateret corona, og der er en begrundet mistanke om, at det er den britiske variant.

I forhold til Vestre Skole blev eleverne sendt hjem på en ren mistanke om corona hos en elev.

- Vi ved stadig ikke, om vedkommende er smittet, så det gjorde vi ud fra et forsigtighedsprincip på grund af en begrundet mistanke, fordi vi ved, at den britiske variant er væsentlig mere smitsom, forklarer Lene Bruun, der i en pressemeddelelse fra kommunen kommer med følgende råd:

Sådan kan du blive testet

  • Man kan bestille tid til en covid-19-test i det faste testcentret i Grindsted via coronaprover.dk.
  • På billund.dk/kviktest kan man desuden se en oversigt over, hvor og hvornår man kan få en kviktest i Billund Kommune.

- Vi ved, når der er tale om den britiske variant, at hastighed og forebyggende tiltag er afgørende. På mandag genåbner en del af samfundet, og det er glædeligt, men så meget desto vigtigere er det, at borgere i Billund Kommune husker at holde to meters afstand samt at holde fokus på hygiejne og at spritte af. Samtidig vil vi gerne opfordre til, at man benytter sig af de mange testmuligheder, som findes.

Annonce

Forsinkelse på tallet

I forhold til antallet af smittede med corona bliver der hver dag udsendt helt aktuelle tal. Torsdag viste tallene fra Statens Serum Institut, at der var 14, da havde fået konstateret smitte med corona i de seneste syv dage. Det er på niveau med de flest andre kommuner i det vestlige Jylland.

Der er dog en forsinkelse, når det handler om at få tallet for antallet af smittede med den britiske variant. Det skyldes, at prøverne skal analyseres grundigere. Det er det, der hedder "sekventering". Lene Bruun forklarer, at det derfor er nogle dage siden, at der var fem smittede med den britiske variant. Siden kan der sagtens være kommet flere til - det er blot ikke opdaget endnu.


På mandag genåbner en del af samfundet, og det er glædeligt, men så meget desto vigtigere er det, at borgere i Billund Kommune husker at holde to meters afstand samt at holde fokus på hygiejne og at spritte af.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund Kommune


Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Billund

Det vil jeg arbejde for i byrådet

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce