Annonce
Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Der bliver testet meget for corona i øjeblikket. Nogle af de lokale test har afsløret, at den britiske variant nu også er nået til Billund Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Den mere smitsomme variant af covid-19 er blevet konstateret i både Grindsted og Billund. Billund Kommune har iværksat smitteforebyggende tiltag, og det har blandt andet betydet, at en privat børnehave er lukket ned.

Grindsted/Billund: Den britiske variant af covid-19, også kendt under navnet B.1.1.7, er en mere smitsom udgave af coronavirus, og mindst fem i alt i både Grindsted og Billund har fået denne variant i løbet af den seneste uges tid. Det fortæller Lene Bruun, leder af HR og Sundhedsstaben i Billund Kommune.

Billund Kommune har derfor iværksat flere tiltag, der skal sikre hurtig og grundig smitteopsporing samt effektiv forebyggelse af yderligere spredning af smitten.

Det indebærer blandt andet, at en klasse på Vestre Skole i Grindsted er hjemsendt, ligesom Eventyrhuset - en privat institution med både børnehave og vuggestue, også i Grindsted - er lukket ned efter dialog med kommunens sundhedsstab. Selvom smitten også har ramt Billund, så er der ingen hjemsendelser her.

Annonce

Reageret på mistanke

Lene Bruun forklarer, at i Eventyrhuset har et barn fået konstateret corona, og der er en begrundet mistanke om, at det er den britiske variant.

I forhold til Vestre Skole blev eleverne sendt hjem på en ren mistanke om corona hos en elev.

- Vi ved stadig ikke, om vedkommende er smittet, så det gjorde vi ud fra et forsigtighedsprincip på grund af en begrundet mistanke, fordi vi ved, at den britiske variant er væsentlig mere smitsom, forklarer Lene Bruun, der i en pressemeddelelse fra kommunen kommer med følgende råd:

Sådan kan du blive testet

  • Man kan bestille tid til en covid-19-test i det faste testcentret i Grindsted via coronaprover.dk.
  • På billund.dk/kviktest kan man desuden se en oversigt over, hvor og hvornår man kan få en kviktest i Billund Kommune.

- Vi ved, når der er tale om den britiske variant, at hastighed og forebyggende tiltag er afgørende. På mandag genåbner en del af samfundet, og det er glædeligt, men så meget desto vigtigere er det, at borgere i Billund Kommune husker at holde to meters afstand samt at holde fokus på hygiejne og at spritte af. Samtidig vil vi gerne opfordre til, at man benytter sig af de mange testmuligheder, som findes.

Annonce

Forsinkelse på tallet

I forhold til antallet af smittede med corona bliver der hver dag udsendt helt aktuelle tal. Torsdag viste tallene fra Statens Serum Institut, at der var 14, da havde fået konstateret smitte med corona i de seneste syv dage. Det er på niveau med de flest andre kommuner i det vestlige Jylland.

Der er dog en forsinkelse, når det handler om at få tallet for antallet af smittede med den britiske variant. Det skyldes, at prøverne skal analyseres grundigere. Det er det, der hedder "sekventering". Lene Bruun forklarer, at det derfor er nogle dage siden, at der var fem smittede med den britiske variant. Siden kan der sagtens være kommet flere til - det er blot ikke opdaget endnu.


På mandag genåbner en del af samfundet, og det er glædeligt, men så meget desto vigtigere er det, at borgere i Billund Kommune husker at holde to meters afstand samt at holde fokus på hygiejne og at spritte af.

Lene Bruun, leder af sundhedsstaben i Billund Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce