Annonce
Trekantområdet

Privat investor er løbet tør på byggegrunde – men er snart klar med seks nye

Daugaard Byg i Vamdrup er snart klar med seks nye byggegrunde i den grønne trekant til højre fra Vamdrup Møbelhus. Inden for de seneste to år har Daugaard Byg solgt 12 byggegrunde lige syd for for området. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Det tog godt to år for Daugaard Byg at sælge de tolv grunde på Skousens Ager i Vamdrup, og håbet er nu at være klar med seks nye byggegrunde lige nord for udstykningen. Kommunen har over de seneste par år solgt seks grunde i udstykningen Hvidkærgårdsparken.

Vamdrup: Det er lidt mere end to år siden, at parcelhusgrundene på Skousen Ager i det sydlige Vamdrup blev sat til salg, og nu er der ikke flere grunde tilbage.

- Vi har selv opført et dobbelt parcelhus og et almindeligt parcelhus på udstykningen. Resten er opført af forskellige typehusfirmaer, siger Jørn Daugaard Pedersen, som ejer Daugaard Byg, der har base i Vamdrup. Han er godt tilfreds med interessen for boligområdet.

- Vi skal være tilfredse, når vi ser på, at grundene ligger i Vamdrup. Kommunen har jo også udstykninger, og den har, som jeg har hørt det, ikke solgt så mange. Så på den baggrund er jeg godt tilfreds. Jeg tror, det hænger sammen med, at vores grunde er lidt mere bynære, siger Jørn Daugaard Pedersen, der har to forklaringer på, at folk vælger at bygge nyt i Vamdrup.

- For det første er grundene noget billigere end dem i Kolding. De koster vel det halve. Og så er der også mange af dem, der bygger i Vamdrup, der har en tilknytning til byen. Det er selvfølgelig ikke alle. Men prisen er meget vigtig, siger Jørn Daugaard Pedersen, der nu går i gang med et nyt projekt med seks grunde, der ligger lige nord for Skousens Ager på vej ind mod byen.

- Det nye stykke er også til almindelige parcelhuse, og de er forhåbentlig klar i september. Der er allerede et par stykker, der mundtligt har forhåndsreserveret grunde. Så det ser fint ud. Udstykningen ligger lidt tættere på Tøndervej, men der er jo ikke meget trafik, siger Jørn Daugaard Pedersen, der håber at kunne sælge de seks grunde inden for et års tid.

- For det første er grundene noget billigere end dem i Kolding. De koster vel det halve. Og så er der også mange af dem, der bygger i Vamdrup, der har en tilknytning til byen. Det er selvfølgelig ikke alle. Men prisen er meget vigtig.

Jørn Daugaard Pedersen, direktør i Daugaard Byg

Mere central placering

Kolding har de seneste par år haft ti grunde til salg, som er en del af Hvidkærgårdsparken, der samlet består af cirka 50 parcelhusgrunde. Seks af de ti grunde er solgt, oplyser Brian Holmer, der er ejendomskonsulent i Kolding Kommune.

Hvordan kan det være, at den private har solgt 12 grunde på et par år, og kommunen har solgt seks?

- Jeg tror, at det hænger sammen med, at den private udstykning ligger rigtig godt. Hvidkærsgårdparken ligger også rigtig godt, men den ligger bare lige lidt længere ude. Og så er vi tilbage ved det, jeg lærte som ejendomsmægler: Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. Og når der er noget, der ligger mere centralt, er der mere efterspørgsel der, siger Brian Holmer.

Han understreger samtidig, at Kolding Kommune har store forventninger til at sælge i Vamdrup, hvilket bliver understreget af, at man snart går i gang med at udvide udstykningen, så der er mere end fire byggegrunde at vælge imellem i Hvidkærgårsparken.

- Vamdrup har måske været lidt overset. Men der er stort potentiale i at sælge grunde i Vamdrup, og det er også derfor, at vi går i gang med en kampagne for Vamdrup i den kommende tid, siger Brian Holmer.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce