Annonce
Hedensted

Private byggeprojekter blev 'glemt': - Det er fuldstændig uacceptabelt

Der går endnu en rum tid, inden de tunge maskiner kan drage mod Øster Snede. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Øster Snede lider lige nu under, at der ikke er byggeklar jord til to unavngivne bygherrer. Den ene var endda lige ved at se tankerne om lejligheder og parcelhusgrunde blive uforvarende skrottet af kommunen.

Øster Snede: Sædvanligvis er det udelukkende positive nyheder, når en privat bygherre ønsker at skabe udvikling i en mindre by.

I Øster Snede har det alligevel også medført en smule panderynker. For selvom to unavngivne aktører uafhængigt af hinanden praktisk talt står klar med spaden, må projekter indeholdende både lejligheder og udstykning af parcelhusgrunde endnu lade vente på sig.

Forarbejdet har nemlig haltet, så der er ganske enkelt ikke jord tilgængelig. I stedet må der afventes udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, som kan have alt fra halve til hele års ventetider.

Annonce

- Det er fuldstændig uacceptabelt, for det er så ubeskriveligt vigtigt - særligt i vores situation, hvor kommunens pengekasse ikke ligefrem bugner. Så når der kommer private, der vil købe og udstykke jord, så skal vi naturligvis rulle den røde løber ud og stå klar med hornmusik - og det har vi ikke været i det her tilfælde, siger byrådsmedlem og bysbarn Merete Skovgaard-Jensen (V).

Skal tilgodeses i planlægningen

Det ene projekt omfatter både udstykningen af parcelhusgrunde samt byggeriet af såkaldt tæt/lav beboelse i form af typisk række- eller dobbelthuse. De er tiltænkt en placering øst for byen ved Gesagervej.

Vi skal sove med støvlerne på og være maksimalt vågne på at handle. Vi har ikke råd til at sidde på hænderne, hvis nogen vil lave byggegrunde for os.

Merete Skovgaard-Jensen (V), byrådsmedlem

Her var man uforvarende tæt på at få sparket tankerne langt ud over sidelinjen i slutningen af sidste år, da boligrammen pludselig blev fjernet i forbindelse med udarbejdelsen af en ny kommuneplan.

Problemet blev der gjort opmærksom på og ændret i sidste øjeblik, men det tydeliggør alligevel et problem, der skal gøres op med, mener Merete Skovgaard-Jensen.

- Læren af det her må være, at vi ikke er gode nok til at få de private med, når vi laver kommuneplaner. Vi vidste jo godt, at der var interesse lige netop der, og så er det tudedumt, hvis ikke vi tilgodeser deres ønsker i planlægningen. Det er en måde at arbejde på, hvor der er plads til forbedring, siger hun.

Det andet projekt omfatter udstykningen af rundt regnet 20 parcelhusgrunde, men endnu er der end ikke fundet et areal dertil. Den oprindelige tanke viste sig nemlig af omfatte et boringsnært beskyttelsesområde.

Da kommuneplanen blev vedtaget december sidste år skete det også med tilføjelsen, at der skulle arbejdes for at skabe endnu en ny boligramme vest for Øster Snede.

Bysbarnet Merete Skovgaard-Jensen, der er valgt ind i byrådet for Venstre, håber ikke eksemplet fra Øster Snede også kan findes andre steder i Hedensted Kommune. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce