Annonce
Vejle

Privathospital på retræte: Den gamle børnehjems-villa på Brummersvej bliver bevaret

I sommer blev beboerne på Brummersvej præsenteret for en plan, hvor Brummersvej 2 og 4 skulle rives ned til fordel for en moderne og tidssvarende hospitalsbygning. Denne plan er skrinlagt, og det betyder, at den gamle børnehjems-villa bevares. Arkivfoto: Mette Mørk
I et brev til naboerne på Brummersvej oplyser Privathospitalet Mølholm, at man har besluttet at bevare og renovere Brummersvej 4, mens Brummersvej 2 skal rives ned. Her skal der i stedet etableres en parkeringsplads.
Annonce

Vejle: Tidligere på ugen modtog naboer til Privathospitalet Mølholm på Brummersvej et brev, hvor hospitalet informerer om de kommende planer for Brummersvej 2 og Brummersvej 4.

De to adresser er inden for de seneste år er blevet opkøbt af Privathospitalet Mølholm for at fremtidssikre hospitalets udvidelsesmuligheder.

Brevet til naboerne blev sendt som en opfølgning på et møde i sommer, hvor privathospitalet præsenterede en mulig skitse for, hvad der skulle ske på de to grunde.

Planen, som den blev præsenteret her, var at rive de gamle villaer ned på begge matrikler for at etablere en moderne, tidssvarende hospitalsbygning med underjordisk parkeringskælder.

Denne plan er dog ikke længere aktuel, kan man nu læse i brevet fra Privathospitalet Mølholm.

"Dialogen på mødet belyste relevante forhold omkring trafikale udfordringer i området, og vi her derudover foretaget yderligere undersøgelser og kortlægning af hospitalets behov i fremtiden. Begge i forhold har ført til den konklusion, at det byggeprojekt, der blev skitseret på mødet, ikke gennemføres," skriver privathospitalets direktør Jesper Bøje blandt andet i brevet.

Annonce

Nedrivning og renovering

Han oplyser videre til naboerne, at bygningerne på både Brummervej 2 og 4 er blevet gennemgået nøje.

Det var vist, at Brummersvej 2B er i så dårlig forfatning på grund af blandt andet skimmelsvamp og byggetekniske forhold, at man vælger at ansøge Vejle Kommune om en nedrivningstilladelse. Det samme gælder for tilbygningen Brummersvej 2C, hvor der i dag sidder administrationsmedarbejdere.

Bygningerne på Brummersvej 2B og 2C er i så dårlig forfatning, at de vil blive revet ned, hvis Vejle Kommune giver grønt lyst til det. Arkivfoto: Torben Glyum

Planen er, at der i stedet skal etableres en parkeringsplads på matriklen, "som kan afhjælpe de trafikale gener fra fortovsparkeringer og vendinger på vejen, som blev drøftet på informationsmødet."

Det understreges i brevet, at det parklignende anlæg foran bygningerne bliver bevaret.


Trods slitage på bygningen er der mulighed for, at den med grundig renovering kan huse de medarbejdere, som i dag sidder i utidssvarende lokaler på Brummersvej 2C.

Fra Privathospitalet Mølholms brev til naboerne


Det samme gør altså også Brummersvej 4, hvor der indtil foråret 2020 blev drevet børnehjem - et hjem, der eksisterede i hele 70 år.

Bygningen skal restaureres og efterfølgende bruges til at huse Mølholms administration og ambulatorier.

Annonce

Ingen skitser endnu

Privathospitalet Mølholms direktør, Jesper Bøje, fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at der endnu ikke ligger en endelig plan for de to matrikler på Brummersvej. Derfor er der heller ingen skitse at fremvise endnu.

Han ved heller ikke, hvor mange penge det kommer til at koste at renovere Brummersvej 4.

Børne- og Ungdomspensionen Brummersvej - markeret med gult - holdt til i den gamle patriciervilla på Brummersvej 4 i Mølholm. Børnehjemmet er flyttet, men bygningen overlever. Skråfoto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektiv

På spørgsmålet om, hvorfor man er gået helt væk fra de oprindelige planer for Brummersvej-matriklerne, svarer direktøren:

- Fordi vi her og nu har fokuseret på behovet for bedre p-pladser og bedre rammer for personalet.

Det er uvist, hvornår arbejdet på Brummersvej 2 går i gang, mens renoveringen af Brummersvej 4 så småt er påbegyndt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Vejle

Jeg var den, som først registrerede tilstedeværelsen af Danmarks største slørvinge: Mød Christian i vores serie "Mennesker"

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce