Annonce
Sydjylland

Privathospitaler skal hjælpe med at nedbringe syddanske ventelister

Med undtagelse af SF stemte medlemmerne i regionsrådet for, at regionens sygehuse kan trække på privathospitaler for at komme til bunds i ventelisterne. Arkivfoto: JFM
De syddanske sygehuse er i fuld gang med at bringe aktiviteten op på niveauet fra før corona-pandemien og vil trække på privathospitaler for at nedbringe ventelister.
Annonce

Et stort flertal i regionsrådet har netop besluttet, at regionens sygehuse kan trække på privathospitaler for at komme til bunds i ventelisterne. Regionsrådet lægger samtidig vægt på, at privathospitalernes personaleforbrug ikke må stå i vejen for de syddanske sygehuses mulighed for at komme op på samme aktivitetsniveau som før corona-pandemien. SF's seks medlemmer undlod at stemme, da sagen blev behandlet i regionsrådet.

Selvom der åbnes mere og mere for aktiviteter i samfundet, er corona-krisen ikke ovre. De syddanske sygehuse skal fortsat have både senge- og intensivkapacitet til at behandle corana-patienter. Og der skal fortsat tages hensyn til smitterisiko. Alt sammen noget, der har betydning for sygehusenes mulighed for at normalisere aktiviteten. Samtidig har nedlukningen af planlagte aktiviteter betydet, at mange patienter har fået udskudt undersøgelser, operationer og andre former for behandling. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Der er brug for at anvende al den kapacitet, der er til rådighed for at nedbringe ventelisterne; både offentlig og privat. Derfor er det glædeligt, at der nu kan indgås aftaler om at anvende kapaciteten på privathospitalerne.

Stephanie Lose (V), regionrådsformand

Annonce

Konstruktivt samarbejde

- Der er brug for at anvende al den kapacitet, der er til rådighed for at nedbringe ventelisterne; både offentlig og privat. Derfor er det glædeligt, at der nu kan indgås aftaler om at anvende kapaciteten på privathospitalerne. For vi er helt bevidst om, at for mange af dem, som står på ventelisten, er tiden forbundet med både smerter og nedsat arbejdsevne. Derfor er jeg glad for, at vi kan løse opgaven i et konstruktivt samarbejde., siger regionrådsformand Stephanie Lose (V).

Prioritering af patienterne på ventelisten er en lægefaglig vurdering. For der kan være patienter, som på bagrund af deres situation, har behov for at blive undersøgt og behandlet før andre.

Mange patienter har allerede fået besked fra sygehuset med en ny tid, og alle resterende patienter vil få besked fra sygehuset i deres e-boks senest 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce