Annonce
Kultur

Procol Harum satte naboens pacemaker på overarbejde

Procol Harum gav en forrygende koncert på Fuglsøcentret lørdag aften. Foto: Peter Brinks/Hotel Fuglsøcentret
En gang procoholiker, altid procoholiker. Vigand Rasmussen, Vejle, var med, da et af rockhistoriens store bands, Procol Harum, lørdag aften gav koncert på Mols. Det blev en smuk oplevelse, der satte naboens pacemaker på overarbejde.

Lørdag aften var koncertsalen på Fuglsøcentret i Mols Bjerge fyldt af forventningsfulde procoholikere, som man kalder fans af den engelske supergruppe.

Og de blev ikke skuffede.

Præcis klokken 20 kom Procol Harums fem mand ind på scenen anført af gruppens nestor, pianisten Gary Brooker, der som den eneste har været med hele vejen fra slutningen af 1960’erne.

Den nuværende besætning har været med i mange år, og det kan mærkes i det perfekte sammenspil. De fire er alle yderst kompetente musikere, og guitaristen Geoff Whitehorn er på niveau med de største som Alvin Lee fra Ten Years After og Dave Edmunds fra Rockpile.

Whitehorns soloindslag var sublime, og hvor mange kan få en guitar til at lyde som en skrigende måge? Whitehorn kan.

På bas huserer Matt Pegg, der leverer en bundsolid basis, og han suppleres fremragende af gruppens nyeste, trommeslageren Geoff Dunn, der med sit trommespil har givet gruppen lidt mere rå lyd, og det klæder faktisk de gamle klassikere, at der er lidt mere drøn på fra manden bagest på scenen.

På det livsvigtige Hammond-orgel er Johs Philips så god, at man slet ikke savner gruppens oprindelige organist, Matthew Fisher. Endelig er Gary Brooker eminent som altid på klaver og sang. Det er flot, at han stadig kan synge de noget krævende sange, som er på gruppens repertoire.

Procol Harum anno 2019 er ren vellyd, og det er fantastisk, at kun fem musikere kan levere så fyldigt et lydbillede. Man tror, at der er mindst tre gange så mange på scenen.

En overraskelse fra Aarhus

Fra første tone kunne man se, at de fem virkelig nød at stå på scenen på Fuglsøcentret, og det smittede af på musikken, der blev leveret med en spilleglæde, som fik publikum med lige med det samme.

Sætlisten omfattede både de gamle klassikere og numre fra gruppens nyeste cd, Novum, fra 2017. Og fremførelsen af klassikere som A Salty Dog (den med mågen), Grand Hotel og Conquistador blev givet med ekstra twist, som gjorde dem endnu bedre.

Fra den nye cd hørte vi blandt andet det lidt atypiske nummer Neighbour, der bestemt kan klare sig i konkurrencen med klassikerne. Balladerne blev skønsomt blandet med de mere hårde rocknumre, hvor en forrygende version af Simple Sister virkelig gav musikerne mulighed for at boltre sig til publikums store fryd.

I nummeret Fires havde Procol Harum en overraskelse til publikum, for gruppen fik hjælp af sangerinden Mette Moskjær fra Aarhus, som gik ind og sang den del, der på den oprindelige plade blev klaret af Christiane Legrand. Det var bare lige så smukt, som det var overraskende.

Annonce

Han ventede på tyskernes nederlag

Inden Gary Brooker sang den vidunderlige ballade The Only One fra Novum-cd’en, gjorde han lige opmærksom på, at han ikke ville lade sig føde, før tyskerne ikke længere kunne sende deres V2-raketter ind over London. Så han kom til verden sidst i maj 1945, og 74 år efter benyttede han anledningen til lige at minde om, at det var en særlig aften i Danmark, og at vi markerede befrielsen ved at sætte levende lys i vinduerne. Det fandt Brooker var en smuk tradition.

Det var en prægtig koncert, der gik lige i hjertekulen hos det medlevende publikum, ja, endda i den grad, at damen ved siden af mig pludselig sagde: ”Hvis det her fortsætter, skal jeg lige en tur udenfor for at berolige min pacemaker.”

Hun blev dog siddende og nød musikken, som traditionen tro endte med megahittet A Whiter Shade of Pale fra 1967. Og smukkere kan en koncert med et af rockmusikkens helt store bands ikke slutte.

Procol Harum

Hotel Fuglsøcentret, Mols, lørdag aften

Annonce
Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Afstemnings-fadæse i Vejle: Flere mødte en lukket dør, da de ville brevstemme - kommunaldirektøren kalder fejlen for 'noget uheldig'

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

VEJLE

På søndag kommer det til at vrimle med cykler i Vejle: Men bare rolig - det er ikke Tour de France-feltet, der har tyvstartet tredje etape

Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Vejle

Dokumenter blev holdt hemmelige: Nu kan du købe papirerne, der fortæller om tidligere dronnings utroskab og den frygtelige straf

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Vejle For abonnenter

Borgmesteren i Aarhus fører protektionistisk sognerådspolitik: Naturligvis ligger Jyllands lufthavn i Billund

Vejle For abonnenter

Giver det mening? Vejles vigtige trafikrute får fire spor, men kun på en del af ruten - her er forklaringen

Vejle Boldklub

VB forlænger aftalen med ung forsvarsspiller, der tidligere i år fik sin førsteholdsdebut

Annonce