Annonce
Vejle

Profil siger farvel: Venstre skal på jagt efter ny formand i byrådet

Christoffer Aagaard Melson kvitter Vejle Byråd og helliger sig opgaven som folketingsmedlem for Venstre. PR-foto
Venstres nuværende gruppeformand i Vejle Byråd, Christoffer Melson, er ikke på stemmesedlen, når der er kommunalvalg 16. november. Han vil koncentrere sig om sin landspolitiske karriere.

Vejle: Venstre i Vejle Byråd skal på jagt efter en ny gruppeformand.

Den nuværende frontfigur, Christoffer Aagaard Melson, har besluttet at sige farvel til byrådspolitik for at koncentrere sig 100 procent om sin landspolitiske karriere på Christiansborg, hvor han på det seneste blandt andet er blevet grønlandsordfører.

- Det har været en svær beslutning. Jeg holder meget af at sidde i byrådet. Men jeg har fået mange nye opgaver i Folketinget, og jeg vil ikke risikere at ende i en situation, hvor folk kan sige, at jeg ikke passer mine hverv 100 procent, siger den 36-årige politiker.

Annonce

Siden juni 2019 har Christoffer Melson kørt en dobbelt politisk karriere. Ved valget 5. juni sikrede han sig en plads i Folketinget - og allerede på det tidspunkt begyndte han at gøre sig overvejelser om sin fremtid i byrådet.

Venstrepolitikere har ret til at sidde på dobbeltmandater  i modsætning til eksempelvis Christoffer Melsons socialdemokratiske folketingskollega, Birgitte Vind, der forlod byrådet i forbindelse med valget.

Men nu opgiver Christoffer Melson altså at passe en lokalpolitisk karriere ved siden af arbejdet på Christiansborg. Og han siger farvel til byrådspolitik inden for de nærmeste uger:

- Jeg har en rigtig god suppleant i John Bille, der på den måde får mulighed for at komme ind i arbejdet inden valget til november, siger den snart forhenværende byrådspolitiker.

Borgmester beklager

Christoffer Melsons partifælle, borgmester Jens Ejner Christensen, beklager, at han nu mister det han kalder "en god stabil støtte":

- Men vi har haft flere snakke om det, og jeg bakker op. Han har et talent, han gerne vil bruge på Christiansborg, hvor mange også har fået øje på det talent, siger borgmesteren.

I forbindelse med samtalerne med sin snart forhenværende gruppeformand har Jens Ejner Christensen opfordret ham til at få meldt beslutningen ud, så snart den var truffet. Det er den nu, og derfor kan jagten på en ny formand for gruppen gå ind:

- Hvem det bliver, er ikke noget, jeg vil blande mig direkte i.

Hvad mener du? Du er jo medlem af gruppen:

- Ja - men jeg har ikke tænkt mig at ringe rundt og fortælle, at jeg vil pege på den eller den. Det har vi ikke tradition for, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Lynkarriere i byrådet

Der kommer med andre ord ingen anbefaling fra borgmesteren, inden den 10 politikere store gruppe formentlig torsdag holder møde og udpeger en ny formand.

I sine snart otte år i  byrådet har Christoffer Melson haft en lyn-karriere. Han blev valgt som gruppeformand, da Jens Ejner Christensen i marts 2017 overtog borgmesterposten fra Arne Sigtenbjerggaard.


Det har været en god kontrast at komme hjem til en byrådsgruppe uden konflikter. Hvis der havde været flere timer i døgnet, var jeg fortsat i byrådet.

Christoffer Melson (V), snart forhenværende gruppeformand


Som helt nyvalgt i 2014 blev Christoffer Melson formand for arbejdsmarkedsudvalget, og han har siden stået i spidsen for teknisk udvalg - et hverv, han nedlagde i forbindelse med sit valg til Folketinget i 2019.

I forbindelse med, at Christoffer Melson formentlig på byrådsmødet i marts siger endeligt farvel, bliver der plads til partiets førstesuppleant til byrådet, John Bille.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Hedensted

Politiet om sognegårdsballade: - Det stikker af, og vi skal have det stoppet

Annonce