Annonce
Hedensted

Projekt kørekort til flygtningekvinder: De første fire har meldt sig - men pengene mangler

8. marts komiteen arbejder fotsat på økonomisk opbakning til at kunne give kommunens flygtningekvinder mulighed for et gratis kørekort. To kvinder har pt. fattet interesse for projektet. Arkivfoto

Lokal ligestillings-komite, der blev etableret på Kvinderne internationale Kampdag sidste år, arbejder på at få sat gang i gratis kørekort til flygtningekvinder. Målet det første år er fortsat at gøre mindst to kvinder køreklare.

Hedensted: Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts sidste år var startskuddet til et lokalt initiativ i Hedensted Kommune, der har til formål at tilbyde flygtningekvinder i kommunen gratis kørekort.

Det er kulturudvalget i socialdemokraterne, der på kampdagen havde indbudt til et debatmøde om ligestilling blandt lokale, politiske kvinder.

Af mødet udsprang en ny komite, 8. marts komiteen, der det første år har haft for mål at give op til to flygtningekvinder egen råderet bag bilrattet.

Tovholder på projektet Inga Sørensen forklarer:

- Vi har pt. modtaget ansøgninger fra fire kvinder - blandt andet fra en yngre kvinde, der taler godt dansk og læser på VUC til sosu-assistent og en mor til to, der nærer et stort ønske om at få et kørekort, men som slet ikke kan tilstrækkeligt med dansk til at komme i betragtning endnu. På seneste byrådsmøde blev det dog besluttet at indføre sprogundervisning i dagtimerne - en glædelig håndsrækning, der blandt andet vil kunne komme den her kvinde og andre i en lignende situation til gode.

Annonce

Lige her og nu er der ingen penge kommet ind. Vi venter på svar fra en ansøgning, og så skal jeg have søgt en del flere steder.

Inga Sørensen

8. marts komiteen


  • Komiteen er baseret på en frivillig gruppe, der ønsker at hjælpe kvinder med flygtningebaggrund i Hedensted Kommune med at få et kørekort.
  • Blev etableret og fejret på Ølholm skole i 2018. Det socialdemokratiske kulturudvalg indbød her alle kvinder i Hedensted byråd, hvor man blev enige om at udvikle kvindernes kampdag til noget særligt og med fokus på hjælp til frihed og lighed for kvinder med flygtningebaggrund.
  • For at komme i betragtning til et gratis kørekort er kriteriet, at kvinderne ikke selv har råd til at bekoste et kørekort. Man skal desuden kunne forstå og tale dansk.

Pt. intet

Mens ansøgningerne så småt er begyndt at komme ind, kniber det dog fortsat med selve den økonomiske del af projektet.

- Lige her og nu er der ingen penge kommet ind. Vi venter på svar fra en ansøgning, og så skal jeg have søgt en del flere steder, forklarer Inga Sørensen om de manglende økonomiske midler.

Og penge skal der til, for komiteens mål er på sigt, forklarer Inga Sørensen, at kunne favne samtlige af de flygtningekvinder i kommunen, der måtte ønske et kørekort, men som ikke selv har mulighed for at bekoste en sådan udgift.

Foldere til formålet

Visionerne til at realisere projektet er der, lyder det, og viljen til at lykkes med at få gjort kvinderne, det første år mindst to, køreklare ligeså.

Derfor er der også tænkt over næste indspark til at få projektet til at rulle derudaf. To foldere er netop blevet trykt - en, der henvender sig til kommunens flygtningekvinder med information om tilbuddet, og en, der retter sig mod eventuelle, kommende bidragydere.

- Projektet skal synliggøres mere, og jeg har derfor nu bedt byrådets kvinder om at hjælpe med at uddele de nye foldere til potentielle bidragsydere, siger Inga Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce