Annonce
Vejle

Projekt med supermarked og studieboliger i Vejles centrum overlever

Boligforeningen AAB har trukket sig ud af 130 millioner kroner dyrt boligprojekt, men ny ejer fra Filskov kører videre alene.

Vejle: I midten eller slutningen af 2019 står 86 ungdomsboliger og et Lidl supermarked færdigt på hjørnet af Flegmade og Boulevarden.

Sådan lyder meldingen fra direktør Claus Junge fra byggevirksomheden Junge Byg. Firmaet fra Filskov købte byggeriet for et par måneder siden. Dengang var boligforeningen AAB en del af det cirka 130 millioner kroner store projekt, men boligforeningen har nu trukket sig ud.

- Vi kører videre med projektet alene. Og planerne er ikke ændrede. Der skal stadig bygges 86 ungdomsboliger med en Lidl-forretning i stueetagen, siger Junge Bygs ejer og direktør.

De kommende måneder bruger vi til den endelige projektering af byggeriet, så vi er helt klar til at gå i gang efter sommerferien

Claus Junge - direktør for Junge Byg

I gang til efteråret

Projektet hører med direktørens ord til i den store ende af projekter, som den 25 år gamle virksomhed er gået ind i:

- Men vi har i forvejen en del ejendomme. Derfor kan vi også selv administrere de kommende boliger, forsikrer Claus Junge.

Han forventer, at byggeriet kan gå i gang i løbet af efteråret. Først skal de nuværende bygninger på hjørnegrunden fjernes. Det kan først ske i starten af juli måned. Syddansk Erhvervsskole lejer sig i dag ind og den kontrakt udløber til sommerferien:

- Men allerede 1. juli går vi i gang med at rive ned, så vi kan komme i gang med at bygge, siger Claus Junge.

Annonce

Farvel til statsstøtte

Ifølge direktøren er der ikke ændret i det byggeri Vejle Amts Folkeblad tidligere har præsenteret. Dermed holder projektet sig indenfor rammerne af den lokalplan, byrådet vedtog lige før juleferien. Planen omfatter hele området langs nordsiden af Flegmade fra Boulevarden til det nyere etagebyggeri langs Byparken.

Med byrådets ja til lokalplanen kom plangrundlaget på plads for projektet. Men ikke for den oprindelige plan. Her var man nemlig afhængig af en statslig støttepulje til mindre familieboliger til blandt andet flygtninge.

Projektet var udarbejdet af boligforeningen AAB i samarbejde med et århusiansk udviklingsselskab, Crescendo. Men i midten af november meddelte århusianerne, at projektet var solgt videre til Junge Byg. Det betød nye forhandlinger og i sidste ende, at AAB og Vejle Kommune ikke havde mulighed for at overholde de formelle ansøgningsfrister.

Annonce

Umulig deadline

Hvis de godt 4,5 millioner støttekroner skulle hentes hjem, var kravet, at boligforeningen AAB skulle være færdig med papirarbejdet og have den nødvendige godkendelse på plads hos lokalpolitikerne inden 1. januar.

- Det kunne vi ikke nå. Derfor håbede vi, at kunne gennemføre projektet som rene ungdomsboliger - uden støtte fra den statslige pulje. I sidste instans manglede vi mellem seks og otte millioner kroner, som vores bestyrelse satsede på, at kommunen ville medfinansiere. Men det kom vi desværre ikke igennem med, siger AAB's direktør Steen Dall-Hansen.

Derfor er den almennyttige boligforening nu ude af projektet, men har stadig gang i endnu et ungdomsboligprojekt i forbindelse med de nuværende ungdomsboliger i de tidligere spinderibygninger i Danmarksgade.

Fra Vejle Kommune bekræfter borgmester Jens Ejner Christensen (V), at man ikke var klar til at gå ind i projektet, da statsstøtten faldt væk:

- Men jeg glæder mig over, at Junge Byg er klar til at føre det videre, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce