Annonce
Vejle

Projekt med supermarked og studieboliger i Vejles centrum overlever

Boligforeningen AAB har trukket sig ud af 130 millioner kroner dyrt boligprojekt, men ny ejer fra Filskov kører videre alene.

Vejle: I midten eller slutningen af 2019 står 86 ungdomsboliger og et Lidl supermarked færdigt på hjørnet af Flegmade og Boulevarden.

Sådan lyder meldingen fra direktør Claus Junge fra byggevirksomheden Junge Byg. Firmaet fra Filskov købte byggeriet for et par måneder siden. Dengang var boligforeningen AAB en del af det cirka 130 millioner kroner store projekt, men boligforeningen har nu trukket sig ud.

- Vi kører videre med projektet alene. Og planerne er ikke ændrede. Der skal stadig bygges 86 ungdomsboliger med en Lidl-forretning i stueetagen, siger Junge Bygs ejer og direktør.

De kommende måneder bruger vi til den endelige projektering af byggeriet, så vi er helt klar til at gå i gang efter sommerferien

Claus Junge - direktør for Junge Byg

I gang til efteråret

Projektet hører med direktørens ord til i den store ende af projekter, som den 25 år gamle virksomhed er gået ind i:

- Men vi har i forvejen en del ejendomme. Derfor kan vi også selv administrere de kommende boliger, forsikrer Claus Junge.

Han forventer, at byggeriet kan gå i gang i løbet af efteråret. Først skal de nuværende bygninger på hjørnegrunden fjernes. Det kan først ske i starten af juli måned. Syddansk Erhvervsskole lejer sig i dag ind og den kontrakt udløber til sommerferien:

- Men allerede 1. juli går vi i gang med at rive ned, så vi kan komme i gang med at bygge, siger Claus Junge.

Annonce

Farvel til statsstøtte

Ifølge direktøren er der ikke ændret i det byggeri Vejle Amts Folkeblad tidligere har præsenteret. Dermed holder projektet sig indenfor rammerne af den lokalplan, byrådet vedtog lige før juleferien. Planen omfatter hele området langs nordsiden af Flegmade fra Boulevarden til det nyere etagebyggeri langs Byparken.

Med byrådets ja til lokalplanen kom plangrundlaget på plads for projektet. Men ikke for den oprindelige plan. Her var man nemlig afhængig af en statslig støttepulje til mindre familieboliger til blandt andet flygtninge.

Projektet var udarbejdet af boligforeningen AAB i samarbejde med et århusiansk udviklingsselskab, Crescendo. Men i midten af november meddelte århusianerne, at projektet var solgt videre til Junge Byg. Det betød nye forhandlinger og i sidste ende, at AAB og Vejle Kommune ikke havde mulighed for at overholde de formelle ansøgningsfrister.

Annonce

Umulig deadline

Hvis de godt 4,5 millioner støttekroner skulle hentes hjem, var kravet, at boligforeningen AAB skulle være færdig med papirarbejdet og have den nødvendige godkendelse på plads hos lokalpolitikerne inden 1. januar.

- Det kunne vi ikke nå. Derfor håbede vi, at kunne gennemføre projektet som rene ungdomsboliger - uden støtte fra den statslige pulje. I sidste instans manglede vi mellem seks og otte millioner kroner, som vores bestyrelse satsede på, at kommunen ville medfinansiere. Men det kom vi desværre ikke igennem med, siger AAB's direktør Steen Dall-Hansen.

Derfor er den almennyttige boligforening nu ude af projektet, men har stadig gang i endnu et ungdomsboligprojekt i forbindelse med de nuværende ungdomsboliger i de tidligere spinderibygninger i Danmarksgade.

Fra Vejle Kommune bekræfter borgmester Jens Ejner Christensen (V), at man ikke var klar til at gå ind i projektet, da statsstøtten faldt væk:

- Men jeg glæder mig over, at Junge Byg er klar til at føre det videre, siger borgmesteren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Vejle For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce