Annonce
Vejle

Prominent bygning solgt i midtbyen - nye lejligheder er på vej

I 1993 renoverede Lilly Brændgaard Hansen Borgvold 12, der blandt andet fik facaden beklædt med hvide og blå stålplader. Nu har ejendommen skiftet ejer og ejendommen skifter igen udseende. foto: Benny F. nielsen
vejle - Den velkendte Lilly-bygning på Borgvold har skiftet ejer.

Arvingerne efter byens kendte brudekjole-fabrikant Lilly Brændgaard Hansen satte bygningen til salg tilbage i 2010, og nu hvor Frivilligcentret og andre lejere har forladt ejendommen, er det endelig lykkedes at finde en køber til den i alt 4.276 kvadratmeter store erhvervsbygning.

Køberen er ejendomsselskabet UIV A/S, som Michael Utoft fra Give står bag, og han har planer om at ombygge store dele af den 76 år gamle bygning, der oprindeligt blev opført som Danske Brugsforeningers Fælleslager.

Langsigtet løsning

- Vi har købt ejendommen, fordi den er meget velbeliggende og er en spændende mulighed. Det er oplagt at indrette lejligheder på første til fjerde etage, der står ledige. Den tidligere ejere har selv kæmpet for at finde erhvervslejere de senere år, og pilen peger på, at den langsigtede løsning er at konvertere etagerne til boliger, fortæller Michael Utoft.

Det er godt en uge siden, at han overtog bygningen, som har store dele af stueetagen lejet ud til Lucky's Sports-Bar og Blue City, der køber og sælger brugt elektronik. Den korte tidshorisont betyder, at planerne med bygningen langt fra er nagelfaste.
Annonce

Ændrer dens udseende

- Vi har ikke for alvor haft tid til at fordybe os i ejendommen og dens muligheder, og vi skal i dialog med Vejle Kommune, som vi har et godt samarbejde med, for at finde ud af, hvad myndighedskravene er til indretningen. Men vi vil gerne have det til at blive en nutidig ejendom og planen er at ændre dens udseende. Men det er så nyt, at vi stadig kun har det skitseret på nogle papirer, siger Michael Utoft.

Lilly Brændgaard Hansen købte bygningen i 1963, og da var den mørkebrun. Men i 1993 blev ejendommen renoveret med nyt tag, ny elevator og en hvid og blå stålbeklædning, som nu formentligt bliver pillet ned igen.

- Jeg håber, at vi har en afklaring på, hvad der kan lade sig gøre omkring juletid, så vi kan komme i gang til næste år, siger den nye ejer.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad ejendommen er blevet handlet for. Da den blev sat til salg i 2010, var det med et prismærke på 37 millioner kroner.
Annonce

Fjerde markante bygning

Hans far, Hans Utoft, etablerede i sin tid børnetøjsmærket Fixoni, som Michael Utoft i 1991 gik ind i ledelsen af sammen med sin bror. I 2007 etablerede han ejendomsselskabet UIV A/S, som han i dag koncentrerer sig om.

Selskabet udvikler og ejer ejendomme i både Give, Kolding og Vejle, hvor porteføljen tæller tre andre markante bygninger.

Det gælder det gamle posthus-bygning på Banegårdspladsen 1A med to restaurationslejemål og Region Syddanmarks center for traume-og torturofre. En anden er ejendommen på hjørnet af Klostergade/Rådhustorvet og Torvegade, der blandt andet rummer legetøjsbutikken BR og to restaurationslejemål samt ejendommen på Flegborg 2, hvor tøjbutikken Saint Tropez har hjemme.

- Vi vil gerne investere i Vejle, der er en spændende by og mere prisbillig by sammenlignet med Aarhus. Her er en stor tilflytning og området har en flot natur, siger ejendomsinvestoren.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce