Annonce
Kultur

Prop i Suez og bøvlede coronarestriktioner holder svømmehal lukket

Triatleter og skolebørn har taget bassinerne i Tørring Svømmehal i brug igen, men de er indtil videre også de eneste. Af praktiske og økonomiske årsager er svømmehallen nemlig pt. lukket for offentligheden. Arkivfoto: Morten Pape
Selvom landets svømmehaller siden 6. maj har haft mulighed for igen at åbne op for offentligheden, er dørene til bassinerne i Tørring fortsat lukkede. Det undrer flere læsere.

Tørring: Går du og drømmer om en tur i svømmehallen, er det ikke i Tørring, der er mulighed for at lufte badetøjet lige nu.

På trods af, at landets svømmehaller har haft mulighed for at åbne for offentligheden siden 6. maj, er der nemlig ikke åbnet op i Tørring Svømmehal endnu. Et faktum, der har undret flere læsere.

Ifølge centerleder John Berggreen Rasmussen er der flere årsager til, at man ikke pt. kan komme i svømmehallen i Tørring.

Annonce

For det første skal belysningen i svømmehallen udskiftes til LED. Arbejdet skulle have været udført for en måned siden, men leveringen af de nye lamper er blevet forsinket på grund af containerskibet "Ever Given", der i slutningen af marts satte en prop i Suez-kanalen.

- Vi ved faktisk ikke, hvor lamperne er pt., men vi har nu fået lovning på, at de kommer sidst i maj. Når de kommer, og vi kan sætte dem op, skal vi holde svømmehallen lukket i en uge. Så for at vi ikke skulle åbne op den ene uge for at lukke ned igen den næste, har vi valgt at udskyde genåbningen, forklarer John Berggreen.

Besøgstal halveret

Medvirkende til beslutningen er desuden, at håndtering af bl.a. coronapas og ekstra rengøring i forbindelse med coronaen kræver ekstra ressourcer. John Berggreen Rasmussen frygter, at det ikke står mål med besøgstallet i svømmehallen.

- Da vi lukkede op igen i efteråret, havde vi under halvdelen af de besøgende, vi normalt har. Flere sagde dengang, at de holdt sig væk, fordi vi havde lukket for brug af skabe i omklædningsrummene, og man derfor skulle have sit tøj med i en taske ind i svømmehallen. Det skal man stadig, da det vil kræve for meget at gøre skabene rent hele tiden.

- Samtidig er coronapasset kommet til, hvilket nok ikke får flere til at tage i svømmehallen. Så vi vil gerne lige klappe hesten og afvente situationen, inden vi bruger en masse ressourcer på at åbne op igen, lyder det fra John Berggreen, der altså ikke tør sætte en dato på, hvornår svømmehallen genåbner.

Spørg Redaktionen

Har du et spørgsmål eller en undren, som du gerne vil have Horsens Folkeblad til at undersøge?

Send det til os via spørgeboksen på spoerg.hsfo.dk. Så er du med til at præge, hvad avisen går i dybden med.

Folkebladet vil jævnligt kigge på spørgsmålene. Hvis der kommer mange, vil vi vælge en række spørgsmål ud og lade læserne stemme på, hvilket af de udvalgte spørgsmål vi skal gå i dybden med.

Tørring Svømmehal har normalvis åbent for offentligheden 15-20 timer om ugen, hvor der mindst skal være to livreddere på arbejde.

Idrætsforeningen, skoler mv. har taget svømmehallen i brug igen efter nedlukningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce