Annonce
Vejle

Posthusgrunden: Borgmestre er rivende uenige

Dan Arnløv (K) og Jens Ejner Kristensen (V) fandt sammen, da byrådet konstituerede sig i november 2017. Men trods det borgerlige ægteskab er de to borgmestre rivende uenige, når det gælder udviklingen af Posthusgrunden ved Gammelhavn. Arkivfoto: Mette Mørk
Viceborgmester kritiserer borgmesteren for at træde demokratiet under fode, når han i næste uge sender den eksisterende lokalplan for Posthusgrunden til afstemning i byrådssalen.
Annonce

Vejle: De har begge titel af borgmester.

De er begge en del af det borgerlige byrådsflertal.

Men når det gælder udviklingen af Posthusgrunden, kan borgmester Jens Ejner Christensen (V) og viceborgmester Dan Arnløv (K) ikke blive enige om ret meget.

Lige nu nærmer den langstrakte sag sig en afslutning, når byrådet i næste uge skal stemme, om der er opbakning til den eksisterende lokalplan 1225 for Gammelhavn.

Men viceborgmesteren mener ikke, at byrådet lovligt kan godkende en lokalplan, der skal gradbøjes for at kunne rumme NPV's reviderede projekt. Det er netop det, borgmesteren søger byrådets opbakning til.

Jeg har respekt for, at Dan er imod projektet, men jeg ved ikke, hvad han tænker på. Klagen er tilbagevist.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Det kan ikke rummes

- Jeg mener ikke, at så væsentlige ændringer kan rummes i den eksisterende lokalplan. Det kræver en helt ny lokalplanproces, for der er et demokratisk underskud, når man forsøger at presse så store ændringer ind i en eksisterende plan, siger Dan Arnløv.

Men den kritik afviser Jens Ejner Christensen.

- Jeg ser ingen problemer i det. Nu er der en upåklaget lokalplan, og det er et stort greb, hvis vi skal aflyse den. Jeg har respekt for, at Dan er imod projektet, men jeg ved ikke, hvad han tænker på. Klagen er tilbagevist (af Planklagenævnet, som gav klagerne medhold i første omgang, red.), og når vi står med en upåklaget lokalplan, kan vi ikke bare sætte gang i en ny, siger borgmesteren og tilføjer:

- Det vil være at sætte det hele i bero mange år ud i fremtiden. Sagen har i forvejen været otte år undervejs, og jeg tror godt, at byrådet kan finde ud af, om man vil stemme for eller ej.

Annonce

Åbner en masse flanker

Viceborgmesteren er trods sin modstand også interesseret i, at sagen finder en afslutning.

Men han er ikke enig i, at en opbakning til den eksisterende lokalplan er godt for tidsplanen, når det gælder en byggestart på det areal, som NPV står på spring for at købe af PostNord, DSB Ejendomme og Banedanmark.

- Jeg vil gerne have en afslutning, men jeg tror desværre, at sagen vil fortsætte efter byrådsmødet. Jeg tror, at det åbner en masse flanker, hvis et flertal siger god for lokalplanen, fordi man har så meget hastvær. Så vil sagen blive påklaget igen, forudser viceborgmesteren.

Annonce

Arbejder imod flertal

Hans uenighed med borgmesteren slutter heller ikke ved næste uges byrådsmøde. For der er flere aspekter, Dan Arnløv vil have undersøgt.

- Jeg vil gerne have svar på, hvordan en borgmester og en kommunaldirektør kan arbejde så intenst mod byrådets ønske. Flertallet besluttede sidste år, at der skulle sættes et nyt plangrundlag igang, men i stedet har borgmesteren og kommunaldirektøren brugt masser af penge og tid på at holde en lang række møder og arbejdet med det andet projekt sideløbende. Det er faktisk ret alvorligt at modarbejde et byrådsflertal, siger Dan Arnløv.

Han savner også dokumentation for, at der rent faktisk findes en lokal vidensvirksomhed, der ønsker at rykke ind på Posthusgrunden. Det er netop med den begrundelse, at borgmesteren har sat sagen til afstemning i byrådet netop nu, hvor NPVs købsoptioner på arealerne samtidig er tæt på at udløbe.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce