Annonce
Jelling

Psykisk sårbare modtager stor donation: Et nyt sanserum med vibrerende vandseng skal give ro til sindet

Jelling Have modtager en stor donation fra TrygFonden, som skal bruges på et nyt sanserum. Et rum, som skal give beboerne plads til ro og fordybelse. Arkivfoto: Mads Hansen
Et nyt sanserum på Jelling Have er snart en realitet, efter bostedet for nylig modtog en stor donation på over en kvart million kroner fra TrygFonden.

Jelling: En stor, tung bamse og en vibrerende vandseng med musik.

Det er blot nogle af de ting, som det kommende sanserum på Jelling Have vil kunne tilbyde stedets beboere.

Projektet om et nyt sanserum på stedet har længe været ønsket og er netop blevet en realitet, da TrygFonden for nylig kunne tildele projektet 323.838 kroner.

Annonce

Jeanette Hjordt Pedersen er ergoterapeut på Jelling Have, og med ledelses opbakning er det hende, som har udtænkt og ansøgt penge til projektet. Derfor er hun meget glad for det beløb, som er blevet tildelt fra TrygFonden.

- Det er jo helt vildt og så fantastisk, at vi har fået så mange penge. Pengene fra TrygFonden skal både gå til at indrette sanserummet og uddanne vores personale i, hvordan man bruger rummet til behandling og forebyggelse, siger Jeanette Hjordt Pedersen.

Når der er brug for ro

Alle beboerne på Jelling Have er psykisk sårbare, og derfor har de ifølge Jeanette Hjordt Pedersen ofte meget tankemylder, som kræver ekstra ro og fordybelse.

- Mange af vores beboere har en stor uro i kroppen, og det betyder, at de ofte har svært med at mærke sig selv. Nogle gange når livet føles ekstra svært, reagerer de meget voldsomt, og her vil sanserummet kunne hjælpe dem med at finde roen igen, siger Jeanette Hjordt Pedersen.

Mange af vores beboere har en stor uro i kroppen, og det betyder, at de ofte har svært med at mærke sig selv. Nogle gange når livet føles ekstra svært, reagerer de meget voldsomt, og her vil sanserummet kunne hjælpe dem med at finde roen igen.

Jeanette Hjordt Pedersen

I sanserummet vil beboerne have mulighed for at få forskellige slags massage, fodbade og lys- og lydterapi.

- Sanserummet skal være bruges forebyggende med forskellige behandlinger, men det kan også bruges, hvis der opstår en akut situation, hvor en beboer pludselig har brug for ro efter en voldsom episode og skal have flyttet fokus fra det, der gør ondt over til noget godt, fortæller Jeanette Hjordt Pedersen.

Hun fremhæver, at alle beboerne er forskellige, og behandlingen derfor ikke er ens.

- Det er jo meget individuelt, hvad den enkelte har behov for, og vi kan ikke behandle alle ens. Derfor får de hver især en behandling i sanserummet, som passer præcis til deres behov.

Annonce

En dyr udgift

Jelling Have drives af Ok-Fonden, og er et af Ok-Fondens socialpsykiatriske tilbud. Ifølge Jeanette Hjordt Pedersen var det ikke muligt for dem selv at finde pengene til at realisere sanserummet.

- Jeg tror ikke, at projektet havde fået grønt lys, hvis vi selv skulle have finansieret det hele, for det er bestemt ikke billigt at få etableret sådan et sanserum. Derfor er det fantastisk og en stor gave, at vi har fået støtte fra TrygFonden, siger hun.

Sanserummet kommer til at koste 236.000 kroner, og det er et firma fra Fyn, som specialiserer sig i sanserum, som leverer de forskellige produkter til indretningen.

- Vi regner med at få leveret det meste i februar, så vi allerede kan tage rummet i brug til marts. Så det glæder vi os rigtig meget til, og jeg tror, det bliver så fedt, fordi det kommer til at få en stor betydning for vores beboere, siger Jeanette Hjordt Pedersen.

Donationer fra TrygFonden:

  • TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har doneret 4.915.870 kr. til projekter, der skal skabe mere tryghed i hele regionen. Af det samlede beløb går 2.087.529 kr. til indsatser i Syd- og Sønderjylland.
  • TrygFonden arbejder for, at flere skal leve et længere liv præget af så få fysiske og psykiske gener som muligt. Følgende ansøgere har fået tildelt midler til projekter, som har til formål at øge sundheden for udvalgte grupper i Syd- og Sønderjylland.
  • TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark består af 15 demokratisk valgte kandidater. Sammen med repræsentanterne fra de øvrige fire regioner udgør de TryghedsGruppens øverste myndighed og har blandt andet indflydelse på de midler, TrygFonden hvert år uddeler til en lang række landsdækkende og regionale projekter.
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce