Annonce
Vejle

Psykisk syge: Pårørende hjælper hinanden

Lisbeth Harkes Andreassen er koordinator på kurset, hvor pårørende til psykisk syge hjælper andre pårørende. PR Foto
Vejle Kommune tilbyder nu et nyt kursus i september, der er målrettet pårørende til psykisk syge. Her er underviserne også pårørende til psykisk syge.

Vejle: At være psykisk syg er hårdt, men det er næsten lige så hårdt at være pårørende, og når man er tæt på et menneske med langvarige psykiske problemer, er man selv i risikozonen for at blive syg med eksempelvis stress og depression.

De pårørende skal ofte koordinere, gå med til møder ved kommunen eller lægen, og de træder til, når det er nødvendigt. Og hvis presset er langvarigt, går mange pårørende selv ned med flaget.

- Som pårørende er du typisk mere optaget af at gøre noget for den syge end at passe på dig selv. På en måde lider den pårørende sammen med den syge. På kurset lærer du netop at tackle hverdagen som pårørende, siger Lisbeth Harkes i en pressemeddelelse.

Hun er leder af Recovery College Vejle, der står for kurset sammen med Vejle Kommunes sundhedsafdelinge.

Annonce

Egne erfaringer

Underviserne har selv været eller er selv pårørende til et menneske med langvarig sygdom. Fælles for dem er, at de selv har været gennem en proces, hvor de har lært at tackle hverdagen, så de ikke brænder deres lys i begge ender. Siden er de uddannet til at være instruktører.

- Når man møder mennesker med lignende udfordringer, er det ofte lettere at sætte ord på det, som er vigtigt, og få inspiration til at håndtere for eksempel manglende overskud, dårlig samvittighed, dårlig søvn og følelsen af isolation, siger Lisbeth Harkes Andreassen.

Kurset "Lær at tackle hverdagen som pårørende til et menneske med psykiske problemer" begynder mandag 23. september klokken 16 til 19 og løber over syv uger. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce