Annonce
Jelling

Quiz, sang og dans: Mellemtrinnet blev rystet sammen på Bredagerskolen

"Just dance" var blandt aktiviteterne, da eleverne fra Midgård afsluttede den alternative uge på Bredagerskolen. Foto: Mette Mørk
Hele ugen har mellemtrinnet på Bredagerskolen, Midgård, haft gang i alternative aktiviteter på kryds og tværs af årgangene. Fredag var der et særligt fokus på sprogbruget, da eleverne prøvede kræfter med otte forskellige værksteder.

Jelling: - Hvis en person siger "hold kæft, du er dum" til dig, er det så okay at svare "du er grim"?

Lærer Heidi Mølgaard spørger ud i klassen. På væggene hænger fire skilte, hvorpå der står "ja", "nej", "måske" eller "ved ikke". Det er nu op til eleverne at placere sig ved det udsagn, som de hver især mener er svaret på spørgsmålet.

Stort set alle placerer sig ved udsagnet "nej".

- Man må ikke bande eller sige grimme ord til hinanden, lyder det fra en af eleverne.

Heidi Mølgaard nikker og forklarer efterfølgende om konflikttrappen. Hun beder om eksempler på, hvordan man i den givne situation kan undgå at gå op ad trappen.

- Man kan sige undskyld, siger en elev.

- Man kan også bare sige pyt, siger en anden, inden læreren runder af og sender eleverne videre til næste post.

Annonce

Fem forventninger til sprogbrug på Bredagerskolen

Vi hilser pænt på hinanden - siger godmorgen og farvel.

Vi taler pænt til, med og om hinanden - også når vi er uenige.

Vi hjælper hinanden med at tale ordentligt.

Vi respekterer et stop og et nej.

Vi siger det, når nogen gør noget godt.

Quiz, sang og dans

I alt er der otte forskellige poster, som omhandler alt fra Jeopardy og Kahoot-quiz til dans, sanglege, stikbold og samarbejdsøvelser. Flere af aktiviteterne har haft fokus på netop sprogbruget.

- Før jul præsenterede vi en forventningstavle med en række udsagn om det positive sprogbrug på Bredagerskolen. Men vi kan ikke bare give dem til eleverne og forvente, at de har alle har styr på dem med det samme. Det er vigtigt, at de arbejder med dem og tager stilling til dem, siger Camilla Guldberg Christoffersen, afdelingsleder i Midgård på Bredagerskolen.

Formålet med ugen har blandt andet også været at ryste eleverne mere sammen på tværs af klasser og årgange.

- Det er med til at styrke fællesskabet på hele mellemtrinnet, og så erfarer eleverne, at de sagtens kan hygge sig og have det sjovt sammen med andre end kammeraterne fra klassen. Og når de kan det, så kan de også i frikvartererne, fortæller afdelingslederen.

Der går omkring 190 elever i Midgård på Bredagerskolen.

Eleverne fik forklaret en situation, hvorefter skulle så rejse sig og placere sig ved "ja", "nej", "måske" eller "ved ikke", da der blev snakket sprogbrug og social opførsel. Foto: Mette Mørk
Til "Just dance" skal man så vidt muligt efterligne de koreografier, der bliver vist på skærmen. Og det kræver både rytme og samarbejde. Foto: Mette Mørk
Åååååhhhh boogie woogie woogie ... hey! Foto: Mette Mørk
"Just dance" var et hit på Bredagerskolen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lis’ mand blev formentlig smittet på sygehuset: - Jeg ville gerne have haft en anden afsked

Annonce