Annonce
Vejle

Rød trafikalarm: Om en uge er der for alvor dømt omkørsel, når central vej spærres to aftener og nætter i træk

Fjernvameselskabet Tvis er i fuld gang med at sende en voldsom ledning gennem Vejle, og i næste weekend betyder det ekstra udfordring for trafikanterne. Foto: Kaare Johansen
Glem alt om den lige vej ned til Vejles centrum, hvis du bor i Vinding eller Mølholm-området. Lørdag 18. september og søndag skal du på en længere omvej.

Vejle: Det er slemt, men det bliver værre.

Sådan kan overskriften passende lyde til det opgravningsarbejde, der for tiden sætter trafikanternes tålmodighed på en hård prøve i Vejle.

Overalt er veje og gader gravet op, og som bilist, cyklist eller fodgænger må man sno sig frem. Men næste weekend lægges der lige en ekstra udfordring oveni forhindringsløbet.

Annonce

Lørdag 18. september og søndag 19. september lukkes Fredericiavej mellem Toldbodvej og krydset ved Koldingvej/Sønderbrogade.

En formildende omstændighed er tidspunktet. Den centrale vej, der blandt andet skal håndtere den gennemgående trafik mod Billund, lukkes trods alt kun i aften- og nattetimerne - mere præcist lørdag fra klokken 18 til søndag morgen klokken otte og igen fra søndag aften klokken 18 til mandag morgen klokken seks.

Planlægger: Hold jer væk fra Fredericiavej

Men i den periode gælder det om at finde andre veje:

- Jeg vil stærkt opfordre alle til at holde sig væk fra bunden af Fredericiavej. Vi har i forvejen vejarbejderne på Toldbodvej, siger Heine Sund, der står for kommunens gravetilladelser og dermed også har ansvaret for at advare om kommende opgravninger.

I disse måneder er han en mere end travl herre.

Opgravningen på Fredericiavej er en del af arbejdet med at få presset en voldsom fjernvarmeledning gennem midtbyen, så det regionale fjernvarmeselskab Tvis kan sende varmt vand til Bredsten og Jelling.

Arbejdet betyder i forvejen opgravninger på Koldingvej, Ribegade, Boulevarden og Vestre Engvej. Derfor er det et stort puslespil, der skal gå op - og det er ikke altid lykkedes, blandt andet fordi entreprenøren Barslund er kommet bagefter tidsplanen.

Annonce

Trafik sendes via Koldingvej

Men i næste weekend skal der skabes forbindelse på tværs af Fredericiavej. Derfor er der spærret for biltrafik i sammenlagt 26 timer.

I den periode anbefaler kommunen i samarbejde med Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet vælger omvejen Koldingvej - Grønlandsvej - Grønnedalen eller Sønderdalen mod Billund og Vindinggård Ringvej - Grønnnedalen - Grønlandsvej mod Fredericia. Skilte vil vise vejen.

Vi prøver at få det styret så godt, som vi kan, i samarbejde med entreprenørerne. Men forsinkelser giver udfordringer.

Heine Sund, ansvarlig for kommunens gravetilladelser og trafikinformation

Alternativt kan bilister fra motorvejen bruge afkørslen ved Grønlandsvej mod Vejle - og det er naturligvis også en mulighed at køre over Vejlefjordbroen og vælge Horsensvej mod centrum og Billund.

Når biler og lastbiler ikke kan komme frem, gælder det naturligvis også busserne. Her anbefaler kommunen, at passagererne tjekker trafikselskabet Sydtrafiks hjemmeside for yderligere information.

Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Alarm 112

To hjemmehjælpere reddede 88-årig fra truende brand: Bagefter måtte alle tre på skadestuen

Annonce