Annonce
Give

Røde Kors er i fuld gang med at sprede juleglæde

Røde Kors møbelgenbrugsbutik på Møllevej er med til at finansiere julegaverne til børnene. Privatfoto
G

Give: Glæden er stor, ja, den er mindst dobbelt stor.

For julehjælpen fra Røde Kors Giveafdeling spreder naturligvis stor glæde hos de familier, der har søgt og fået julehjælpen. Men den skaber også stor glæde hos de frivillige i Røde Kors lokale afdeling.

- Ja, glæden her er rigtig stor, for vi har kunnet skaffe julehjælp til alle de familier, der har søgt. Vi har det godt med, at vi ikke har skullet sige nej til nogen, siger Petra Raundahl fra Røde Kors.

I alt har 55 familier søgt og fået julehjælp. Dertil kommer, at der er cirka 105 børn i familierne. Petra Raundahl understreger, at Røde Kors ikke har været alene om det. De har samarbejdet med præsterne i sognene i den gamle Give Kommune. Også Vejle Kommune har været med i samarbejdet om at finde de rette modtagere af julehjælpen.

Her er har der været samlet ind i kirkebøsserne i adventstiden, hvor der normalt ikke er kollekter. Publikum til julekoncerterne er også blevet opfordret til at give af et godt julehjerte.

Julepakken består af et gavekort på 800 kroner, som familien kan bruge i SuperBrugsen i Fredensgade. De kan bruge den efter eget valg og den skulle kunne sikre en god julemiddag. Dette gavekort kommer fra Røde Kors landsorganisation.

Gaver til børnene

I Julehjælpen indgår også et gavekort på 200 kroner til hvert barn. Det er en ekstragave, som Røde Kors Give finansierer. Det er en del af overskuddet far de to butikker, Røde Kors frivillige driver i byen.

- Gavekortene er til enten "Sportigan" eller " Bog og papir - Legekæden". Vi har delt ved 12 år, så de yngste får til Legekæden, siger Petra Raundahl.

Hun fortæller også, at de første poser med julehjælp er blevet hentet af de modtagere, der har haft mulighed for det. Her kun de frivillige konstatere, at det vakte stor glæde, at der også var gaver til børnene.

Disse gaver vokser i øvrigt, fordi "Sportigan" eller "Legekæden" lægger 30 kroner oven i.

Oven i julepakken ligger også en stor pakke med småkager. Det er "Givesco Bakery", der med denne gave er med til at forsøde juletiden hos modtagerne af julehjælpen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce