Annonce
Egtved

Røde Kors har 10 års fødselsdag: - Vi mangler frivillige

Gitte Meng (tv.) har set frem til butikkens ti års fødselsdag og ses her med Jytte Nybo Hansen, der har været med, siden butiken åbnede. Foto: Kate Pommer
Røde Kors kan i denne måned fejre 10 års fødselsdag på Aftensang, men det bliver ikke fejret som forventet. Butikken håber også på at kunne tiltrække flere frivillige hænder.

Egtved: - Hej Gitte, lyder det igen og igen i Røde Kors i Egtved kort efter åbningstid.

Butikken summer allerede af liv, og flere ansigter er velkendte for den daglige leder Gitte Meng og de frivillige i den lokale Røde Kors-butik.

- Vi har rigtig mange faste kunder, og det er jo dejligt, da det går til at godt formål, siger Gitte Meng.

Annonce

Smilet er også ekstra stort i disse dage af andre årsager. For 31. juli har butikken 10 års fødselsdag i lokalerne på Aftensang. Men smilet blegner også en smule, for på grund af corona bliver jubilæet ikke markeret som håbet.


Det er så ærgerligt, at vi ikke kan fejre det ordentligt, for 10 år er virkelig stort.

Gitte Meng


- Det er så ærgerligt, at vi ikke kan fejre det ordentligt, for 10 år er virkelig stort, siger Gitte Meng.

Havde der ikke været noget, der hed corona, var 10 års-dagen blevet fejret med et åbent hus med grillede pølser samt øl og sodavand. Men der er altså noget, der hedder corona, så fejringen bliver mest for de frivillige.

Mangler 15 frivillige

- Men der er selvfølgelig kaffe og kage til alle vores kunder hele den uge, lyder det fra den daglige leder, der mangler frivillige til at hjælpe i butikken.

- Vi har 28 frivillige og mangler yderligere 15 frivillige, som vi har mistet som følge af corona. Nogle er holdt op, mens andre ikke har lyst til at komme på grund af corona, fordi de selv har nogle sygdomme, og det er helt fint. Det respekterer vi, siger hun.

Butikken på Aftensang har åbent i hverdagene klokken 10-15, men Gitte Meng kunne godt tænke sig lidt længere åbningstid fremover.

- Når vi mangler så mange frivillige, så kan vi ikke holde mere åbent, end vi gør lige nu, og det har folk også forståelse for. Vi har eksempelvis måtte droppe at have åbent om lørdagen, fordi det er rigtig svært hver eneste uge at finde frivillige, der vil komme om lørdagen, siger hun.

- Men hvis der sker noget særligt i byen en lørdag eller søndag, så er vi selvfølgelig med og holder åbent, ligesom når der 5. september er "Køb-lokalt-dag" her i Egtved, siger Gitte Meng, der fortæller, at butikken er populær blandt kunder og givere.

Gitte Meng har været daglig leder i Røde Kors i Egtved i fire år og kan nu være med til at fejre butikkens 10 års fødselsdag 31. juli. Foto: Kate Pommer
Annonce

Bliver trods pladsmangel

Og det kan godt give lidt pladsproblemer.

- Vi har ikke mere plads, end vi har, så vi har fravalgt at have tøj. Folk ved, at vi har gode ting, og der er altid pænt, siger folk, lyder det fra den daglige leder og uddyber:

- Vi kunne da sagtens bruge mere plads, og vi har da også kigget på Fakta-bygningen engang, men der var huslejen for høj, og vi får ikke en bedre placering, end vi har. Så vi bliver her, siger hun.

Gitte Meng har været i butikken i de seneste fire år, men en af de frivillige, Jytte Nybo Hansen, har været med helt fra starten.

- Vi var da lidt nervøse, da vi åbnede, for hvordan det ville gå, og om der var efterpørgsel nok til en genbrugsbutik mere, men det er jo gået godt, siger Jytte Nybo Hansen.

Coronaen har også påvirket måden at handle genbrug, men alle kunderne overrasker Gitte Meng positivt.

- Vi lukkede, da statsminister Mette Frederiksen sagde det, og da vi åbnede igen, var folk virkelig gode til at respektere, at der kun måtte være otte i butikken, og de er stadig gode til at holde afstand og gå til siden for hinanden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Sport

Give har det ene ben i Final Four om DM

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle For abonnenter

Kunne de da ikke vente: Kommunen lukker populær turistmagnet midt i højsæsonen

Vejle

Vejle-firma giver naturen en chance: Græsslåmaskinen køres i garage, så rådyr, harer, fasaner og vilde planter får plads

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Annonce