Annonce
Vejle

Røde næser, store sko: Kirkebakkeskolen vil gøre syge børn gladere

Ved Kirkebakkeskolens store støtteshow til gavn for Danske Hospitalsklovne kan besøgende komme med på et foto med bunden af en blæksprutte som baggrund. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Støtteshow med forestillinger om plast i havene og en affaldsindsamling i Bredballe skal samle et ubeskåret overskud sammen til hospitalsklovnene på Kolding Sygehus. En donation med mottoet 'børn støtter børn', som Kirkebakkeskolens ældste elever står bag.
Annonce

Bredballe: Står det til 7. til 9. klasse på Kirkebakkeskolen, skal indlagte børn fortsat finde glæde i unormalt store sko og røde næser på Kolding Sygehus.

Samtlige 120 elever på skolens performerlinje har nemlig brugt de seneste syv skoledage på at forberede et indsamlingsshow med tre forestillinger kaldet “Den flyvende hollænder”, som handler om plastforurening i havene og som løber af stablen torsdag 6. februar klokken 16, 18 og 20.

Alt overskud fra blandt andet billetindtægter og et amerikansk lotteri under showet vil i år gå til Danske Hospitalsklovne på Kolding Sygehus.

- Vi overvejede at sende støtten til en klimaorganisation, men de er jo ret store. I stedet stemte alle 120 elever om, hvem der skal have pengene, og valget faldt på Danske Hospitalsklovne på Kolding Sygehus, da de gør noget godt for andre børn, fortæller Gustav Beckmann fra 8.y og Marie Nørgaard fra 8.x, som har en stor del af ansvaret for, at støtteshowet kommer til at spille.

Eleverne får en mulighed for at kaste et blik på sig selv i verden, og det de kan gøre for at forbedre den. Støtteshowets motto er, at børn hjælper børn, hvilket igen i år går godt i spænd med skolens donation.

Maria Nørskov

Annonce

Klima som tema

Det er det syvende støtteshow i streg, som Kirkebakkeskolens ældste årgange sætter på benene, og temaet for dette års støtteshow er klimabevidsthed med fokus på både klima, klode og plastik i havene.

En del af velgørenhedsarbejdet har i det lys været at indsamle slikpapir og chips poser i Bredballe i uge 5. Et arbejde, som elevernes forældre og bedsteforældre har kunnet give en hånd ved at sponsorere et beløb for hver 500 gram affald, eleverne har fjernet fra gaderne.

- To elever indsamlede syv kilo skrald på to timer, hvor andre i gennemsnit samlede to-tre kilo. Det var i det hele taget mere skrald i Bredballe, end vi havde forventet, fortæller Gustav Beckmann.

Annonce

Børn støtter børn

Sidste års indsamling løb op i næsten 47.000 kroner, som ubeskåret gik til Red Barnet Vejle. Men også denne gang falder pengene et fornuftigt sted.

- Eleverne får en mulighed for at kaste et blik på sig selv i verden, og det de kan gøre for at forbedre den. Støtteshowets motto er, at børn hjælper børn, hvilket igen i år går godt i spænd med skolens donation, siger Maria Nørskov, der er lærer på Kirkebakkeskolens performerlinje.

Støtteshowets tre forestillinger "Den flyvende hollænder" handler om plastikforurening i havene, og Kirkebakkeskolens ældste elever øver sig på livet løs, inden de omkring 900 tilskuere gæster skolen. Foto: Peter Branderup Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Et kys til prinsen

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce