Annonce
Kultur

Rødkilde tæller ned til Generation P: Forestilling giver indblik i elev- og lærerdilemmaer

Forberedelserne er i fuld gang før tirsdagens premiere. Foto: Rødkilde Gymnasium
Tirsdag 26. november er der premiere på Rødkilde Gymnasiums skoleforestilling, der giver indblik i de mange dilemmaer, elever og lærere står i på gymnasiet.
Annonce

Vejle: Tirsdag 26. november åbner Rødkilde Gymnasium op for sin splinternye skoleforestilling "Generation P", som sætter fokus på nogle af de mange spørgsmål, der er forbundet med gymnasielivet.

Forestillingen opføres på baggrund af bogen "Generation Præstation", som giver et nøje indblik i de dilemmaer, man som elev - men også som lærer - gennemgår gennem tre år på gymnasiet.

Dansklærer og medforfatter af bogen Christina Vibæk er beæret over, at skoleforestillingen udspringer af netop den bog, hun og ni andre studerende udgav i 2017.

- Jeg bifalder, at debatten om emner som præstationsangst, og hvor stor mængden af lektielæsning kan tillade sig at være, er blevet taget op af arrangørerne, fortæller hun.

Tirsdag 26. november er der premiere på Rødkilde Gymnasiums nye skoleforestilling "Generation P". Foto: Rødkilde Gymnasium
Annonce

Relatere til temaet

To af de elever, som er med i årets forestilling, er Mathias Olesen og Phillip Lemmiche, der er henholdsvis trommeslager og sanger i bandet "I.N.N".

De to Rødkilde-drenge ser glædeligt og forventningsfuldt frem mod premieren - blandt andet, fordi de kan relatere til temaet.

- Jeg kan helt klart mærke, at jeg som skuespiller lever mig meget mere ind i min rolle, fordi replikkerne ikke er så opdigtede, fortæller Phillip Lemmiche.

- Det er vildt fedt, at jeg kan se mig selv i nogle af de problematikker, som forestillingen dykker ned i, siger Mathias Olesen.

Forestillingen, der ifølge medarrangør Marie Søgaard Thellesen indeholder både god musik, flotte scener med performance og dans, skuespil og mediekulisser, har premiere 26. november klokken 19.

Er man forhindret på premieredagen, vil den blive opført igen dagen efter klokken 17.

Forestillingen vises på Rødkilde Gymnasium, Rødkildevej 42. Billetten koster 40 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sagen om Sofie er ikke enkeltstående: Flere handicappede har lidt eller er døde i bad uden opsyn

Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Børkop

Krise har vist nye muligheder i Krystallen: Det har vi lært af coronakrisen

Annonce