Annonce
Vejle

Rødkildes elever samlede for 27. år ind til udsatte børn: Nu er resultatet gjort op

Kristine Kortnum, rektor på Rødkilde Gymnasium, er glad og stolt over elevernes dedikerede indsats i forbindelse med indsamlingen til udsatte børn og unge i Filippinerne. Foto: Sussi C. Alminde
Rødkilde Gymnasium samlede i oktober for 27. år penge ind til udsatte børn og unge i Filippinerne. Gymnasiets rektor er stolt - og glad for, at eleverne kan modbevise andres fordomme.

Vejle: I oktober samlede Rødkilde Gymnasium for 27. år ind til organisationen Stairway Foundation, der hjælper udsatte børn og unge i Filippinerne.

Med livestreaming direkte til Stairway i Filippinerne blev det onsdag afsløret, at gymnasiets elevers indsamlede beløb lød på hele 230.037 kroner.

Det var derfor en stolt rektor, der torsdag reflekterede over elevernes formåen.

- Jeg er simpelthen så stolt. Jeg bliver hvert år så duperet af den indsats, de lægger i det, siger Kristine Kortnum, der 1. juni sidste år blev første kvindelige rektor på Rødkilde Gymnasium.

For Kristine Kortnum er det specielt dejligt, at de unge kan modbevise det prædikat, de af nogen har fået om, at de ikke ser ud over egen næsetip.

- Det er dejligt at se i en tid, hvor de unge bliver skudt i skoene, at de ikke er opmærksomme på andre end dem selv, at de så går ud og beviser, at de virkelig har øje for deres omgivelser og andre unge mennesker, der er helt anderledes stillet, end de selv er, siger hun.

Annonce

Det er dejligt at se i en tid, hvor de unge bliver skudt i skoene, at de ikke er opmærksomme på andre end dem selv, at de så går ud og beviser, at de virkelig har øje for deres omgivelser og andre unge mennesker, der er helt anderledes stillet, end de selv er.

Kristine Kortnum, rektor på Rødkilde Gymnasium

Godt formål man kan følge

Ifølge Kristine Kortnum er det en stor fornøjelse, at eleverne løbende kan følge med i, hvordan deres indsamlinger bærer frugt.

- Eleverne har gennem årene fulgt, hvordan organisationen blandt andet har bygget en masse op for de drenge i Filippinerne, der lever på børnehjem. Så det er bare fedt at se, at de penge, der samles ind, rent faktisk går til noget godt.

For andet år i træk blev Rødkildes beløb fordoblet af den amerikanske fond Firetree Foundation, som uddeler penge for at støtte og fremme ikke-statslige organisationers arbejde i Asien med at bekæmpe ulighed og fattigdom.

Det endelige beløb, Rødkilde Gymnasium kunne sende til Filippinerne, var derfor 460.074 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce