Annonce
Jelling

Rødt lys: Formand siger nej til lyskryds ved skole

Problemerne med krydset ved Bredagerskolen er gammelkendte. I efterårsferien 2015 ændrede kommunen på krydset, men det har ikke løst alle problemer. Arkivfoto: Mette Mørk

Jellingborger opfordrer til ekstra forsigtighed i farligt kryds ved Bredagerskolen. Kommunen er "i fuld gang" med at se på sagen.

Annonce

Jelling: Mandag sluttede skolernes efterårsferie. Det betyder blandt andet, at der igen er øget risiko for farlige situationer i krydset, hvor Skovgade mødes af Bredager og Amhøjvej. For et par måneder siden overså en bilist fra Bredager sin vigepligt og blev ramt af en lastvogn, så personbilen røg ned ad en skrænt.

- Det var en alvorlig ulykke. Siden har jeg selv på cykel været tæt på at blive påkørt, fordi en bil krydsede over med høj fart. Flere har fortalt om, at bilister overser den ubetingede vigepligt, når de kommer kørende ad Bredager, krydser Skovgade for at fortsætte ad Amhøjvej. Skovgade er en skolevej, og der skal gøres noget - hurtigst muligt, siger Jens Albrechtsen.

Hvis alle cyklede i skole, var der ikke nær så mange biler.

Peder Hummelmose 
Annonce

I fuld gang

Han skrev til Vejle Kommune om problemet 3. september. 12. september fik han at vide, at kommunen var "i fuld gang med at se på, om krydset kan afmærkes på en mere tydelig måde". Der er ikke synlige ændringer i krydset, hvis problemer er kendt gennem længere tid.

Formanden for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), peger på, at kommunen for to år siden har "strammet op" på krydset med en fartgrænse på 40 kilometer i timen, en stor malet "trekant" på vejbanen, en advarselstavle og en hævet rød flade.

Det har dog ikke fjernet nærved-uheldene. Det hjælper naturligvis heller ikke, at halvdelen af de kun fire malede "haj-tænder" på vejbanen fra Bredagersiden er slidt væk. Peder Hummelmose oplyser, at der er planer om en opmaling. Men der er dét problem, at krydset ligger på en forhøjning, så hajtænderne nærmest vender væk fra bilisterne.

Annonce

Intet fodgængerfelt

For et skolebarn er det noget af en opgave at holde øje med trafik fra fire sider. Der er intet fodgængerfelt på tværs af Bredager. Den radikale løsning vil være lyskurve til at styre trafikken, men det vil Peder Hummelmose ikke være med til:

- At opsætte et lyskryds vil da være et fint ønske, men nok også at skyde lidt over målet. Selv om jeg i øjeblikket bliver beskyldt for at sætte for mange lyskryds op i Vejle, har jeg stadig andre steder, hvor et ekstra lyskryds var på sin plads før dette sted.

- Forvaltningen skønner, at 90 procent af morgentrafikken er lokal Jellingtrafik til og fra skole og daginstitution, så vi skal måske sætte ind andre steder, for at få en adfærdsændring ren trafikmæssigt. De bedste til at opdrage forældrene er børnene. Vi har fra teknisk udvalgs side opfordret alle skoler om at lave en trafiksikkerhedsplan. Hvis alle cyklede i skole, var der ikke nær så mange biler, siger Peder Hummelmose.

Annonce

Dagligt problem

Jens Albrechtsen erkender, at det måske ikke er så let at finde en løsning på problemet i krydset. Indtil det sker opfordrer han til øget opmærksomhed i krydset og en snak med børnene om farerne.

- Ud fra de reaktioner, jeg har fået, så vurderer jeg, at der dagligt er bilister, der fuldstændig overser vigepligten og kører over helt uden at sænke farten, siger Jens Albrechtsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce