Annonce
Vejle

Racerbil og havfruer hitter på skoletaskerne

Der er gang i skoletaskesalget i Helm på Nørregade. Salgsassistent Josephine Pedersen viser årets to mest populære skoletasker frem. Foto: Mette Mørk
Skolestarten er ved at nærme sig. Derfor er der gang i skoletaskesalget i Helm på Nørregade.

Vejle: Sommerferien for folkeskoleeleverne er så småt ved at nå sin ende, hvorfor skolestarten er lige rundt om hjørnet. Derfor er det højsæson for køb af skoletasker - og det er til at føle i taskebutikken Helm på Nørregade. - Vi kan godt mærke, at forældre er kommet hjem fra ferie og er kommet i tanke om, at de egentlig hellere lige må tjekke, om børnenes skoletaske stadig kan bruges, fortæller Josephine Pedersen, der er salgsassistent i Helm. Selvom det er meget almindeligt at skifte skoletasken hvert andet eller tredje år, så er der også tilfælde, hvor udskiftningen sker lidt oftere. - Der er nogle, der får en ny hvert halve eller hele år, fordi de har fået en med lilla roser, og den nu er blevet kedelig, så nu skal de i stedet have en med den lyserøde ballerina på, siger Josephine Pedersen.

Annonce
Der er fuld fart på farverne, når der skal vælges skoletaske og penalhus inden skolestart. Foto: Mette Mørk

Forældrene tænker meget - børnene forelsker sig hovedkulds

Når den nye skoletaske skal vælges, så er beslutningsprocessen vidt forskellig fra forældre til børn, fortæller Josephine Pedersen. Mens det for forældrene lige kræver lidt informationer om brands, kvalitet og pris, så er det for børnene kærlighed ved første blik. - Forældrene tænker meget, mens børnene forelsker sig hovedkulds. Det er dog i sidste ende børnene, der får lov til at vælge tasken - men først efter forældrene har givet dem et par alternativer. - Vi giver forældrene hele informationspakken om, hvilke tasker der er bedst, hvorefter forældrene giver deres børn nogle forskellige muligheder at vælge imellem, siger Josephine Pedersen.

Racerbil vinder ved drengene – havfrue ved pigerne

Hos drengene er det specielt en sort/blå taske med en racerbil i det danske mærke Jeva, der hitter, mens det for pigerne er en lilla og pink taske i det tyske mærke Ergobag, som gør størst indtryk. Og det er ikke helt tilfældigt, at det lige præcis er de to mærker, der bliver solgt flest af. - Jeva er et dansk kvalitetsmærke, som både vi og vores forældre brugte, da vi gik i skole, mens Ergobag er et tysk mærke, som vi oplever, at forældrene er meget glade for, fordi man kan indstille tasken efter barnets højde, nakke, bryst og hofte. Det gør, at den er anvendelig mange år frem, fortæller Josephine Pedersen. Der er skolestart på folkeskolerne i Vejle på mandag 12. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce