Annonce
Læserbrev

Radikal kandidat: Borgmesterens enegang på Posthusgrunden kan skade Vejles handelsliv

Processen omkring Posthusgrunden bør gå om, og fokus bør være på noget, der løfter Vejle ind i en oplevelsesøkonomi, hvori Vejles gode handelsliv sideløbende kan udvikle sig

Posthusgrunden. Borgmesterens enegang kan skade handelslivet

Læserbrev: Borgmesteren vil noget andet på Posthusgrunden end et byrådsflertal, kan man læse i VAF 15. maj.

Men et for Vejle så væsentligt og betydningsfuldt projekt som Posthusgrunden skal og bør stå på et solidt demokratisk fundament.

Der er mange aspekter i udviklingen af Posthusgrunden i form af infrastruktur, økonomi og så videre.

Især bør fokus være på påvirkningen af det eksisterende handelsliv i såvel Vejle by som centerbyerne. Covid-19 og internettet har tydeliggjort de udfordringer, handelslivet har.

Der er ikke brug for flere butikker i nye lokaler - men i stedet bedre eksistensvilkår til det eksisterende handelsliv.

Vi skal ikke se flere butikslukninger, hverken i Vejle eller centerbyerne. Så ikke mere af det samme, men i stedet gammelt blandet med nyt.

Processen omkring Posthusgrunden bør gå om, og fokus bør være på noget, der løfter Vejle ind i en oplevelsesøkonomi, hvori Vejles gode handelsliv sideløbende kan udvikle sig.

Godsbanegården er en af Vejles få bygninger, der her kan være identitetsskabende og i kraft heraf også være et fint delelement og omdrejningspunkt i udviklingen af Posthusgrunden.

Hvis ikke vi i Vejle får gentænkt Posthusgrunden, ser jeg kun én, der reelt har vundet noget på det projekt. Og det er entreprenøren NPV.

Herfra så også et håb om mere grønt, vådt og blåt i et unikt, fremtidsorienteret og identitetsskabende posthus-projekt til gavn for kommunen og ikke mindst for Vejle by.

Ole Lynggaard Jørgensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce