Annonce
Vejle

Radikale i Finlandsparken: Giv dem to års pusterum

Lotte Rod, Morten Østergaard og Ole Lynggaard Jørgensen fra Radikale Venstre besøgte tirsdag Finlandsparken - og det store klatretårn. Baggrunden for besøget var, at partiet fremsætter et beslutningsforslag, der vil give områder som Finlandsparken to år til selv at arbejde sig af ghetto-listen. Foto: Yilmaz Polat

Radikale Venstre fremsætter beslutningsforslag, der vil give ghetto-områder to år til at arbejde sig af ghetto-listen. Forslaget blev tirsdag luftet i Finlandsparken.

Vejle: - Det er fuldstændig perspektivløst, at beboerne i et boligområde som Finlandsparken, der har været igennem et kæmpe kvarterløft, skal leve i usikkerhed, om de kan få lov at blive boende eller ej, eller om deres lejlighed skal rives ned. Det eneste, det afstedkommer, er en masse utryghed. Det løser ingen reelle problemer.

Sådan lød det fra Morten Østergaard, politisk leder for Radikale Venstre, da han sammen med to partifæller, folketingsmedlem Lotte Rod og folketingskandidat Ole Lynggaard Jørgensen, tirsdag besøgte Finlandsparken i Vejle.

Ud over, at der skal afholdes folketingsvalg senest 17. juni, var baggrunden for besøget, at Finlandsparken inden 2030 - ifølge regeringens ghetto-plan - skal nedbringe andelen af almene familieboliger med 60 procent. Det svarer til 317 af Finlandsparkens 529 lejligheder.

Annonce

Ghetto eller ej

Ved et ghettoområde forstås et alment boligområde med mindst 1000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent, og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:


  • Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse, overstiger 40 procent.
  • Antallet af dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer overstiger 2,7 procent af antallet af beboere.
  • Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grundskoleuddannelse, overstiger 60 procent.
  • Den gennemsnitlige bruttoindkomst i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende udgør mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Kilde: Regeringen.dk

Christina Christensen, næstformand, og formand i AAB afdeling 29 Tine Poulsen viste den radikale trio rundt i Finlandsparken. Foto: Yilmaz Polat

Bød på drømmekage

- Vi kan som politikere ikke være bekendt at lave sanktioner, som er så indgribende i folks hverdag, uden at de samme folk har mulighed for at gøre noget for at undgå sanktionerne. Derfor fremsætter vi her i februar et beslutningsforslag gående på, at områder som Finlandsparken får en periode på to år, hvor området får ro til selv at arbejde sig af ghettolisten, fortalte Lotte Rod under besøget i Finlandsparken, hvor den radikale trio bød på drømmekage til beboerne.

- Vi har taget drømmekage med for at høre, hvad beboerne drømmer om. Vi var hjemme hos en beboer, og svaret fra ham og hans overbo var helt klart: De drømmer om, at politikere fra Christiansborg ikke blander sig i, hvor de skal bo. Det gør indtryk, og jeg ville ønske, at flere fra Christiansborg ville tage ud og besøge de mennesker, som de lovgiver om, lød det fra Lotte Rod.

Lotte Rod, Morten Østergaard og Ole Lynggaard Jørgensen havde drømmekage med under besøget i Finlandsparken. Foto: Yilmaz Polat

- Brug pengene fornuftigt

Hvis det radikale beslutningsforslag opnår flertal i folketingssalen, vil det give Finlandsparken to år til at bringe andelen af beboere uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse ned under 40 procent.

Lykkes det, vil Finlandsparken automatisk blive slettet fra den såkaldt hårde ghetto-liste.

- I Finlandsparken drejer det sig om 23 personer, der skal i arbejde eller uddannelse. Det, vi siger, er, at de penge, man lægger op til at bruge på at nedrive eller sælge almene boliger i Finlandsparken, ville være bedre brugt på at få folk i arbejde i stedet, lød det fra Lotte Rod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Både fagbevægelsen og arbejdsgiverne anbefaler at udbetale indefrosne feriepenge under coronakrisen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce