Annonce
Debat

Radikale Venstres spidskandidat: Nu må der ryddes op i hjemmeplejen

Dorte Søndermølle. Privatfoto

Læserbrev: Debatten om personaleflugten fra hjemmeplejen i Distrikt Vest 2 må give anledning til, at der sættes fokus på området, frem for, at der opfordres til ro, som det lyder fra Venstres Niels Clemmensen i VAF 13. november.

Der er sygdom i hjemmeplejen, og den må selvfølgelig diagnosticeres og behandles, og derefter kan vi se fremad. Måske er det kun toppen af isbjerget, vi ser!

Medarbejderflugt er i enhver organisation tegn på en usund kultur, og at noget er galt. Det er et rødt lys, der skal reageres på.

Annonce

Med så megen mistrivsel blandt personalet kan det kun give anledning til at sætte fokus på rammen for arbejdet, organiseringen samt ledelsen. Der skal sikres ordentlighed over for borgerne og de ansatte.

Jeg vil opfordre til at lave undersøgelser blandt tidligere og nuværende medarbejdere samt hos borgerne, der får hjemmepleje, samt de pårørende.

Der skal sikres kvalitet i tilbuddet samt trivsel blandt personalet.

Det er for mig altid vigtigt at inddrage de berørte for på den måde at få et kvalitativ grundlag at arbejde ud fra.

Medarbejderindflydelse samt kommunikation er nødvendig, når der skal laves organisationsforandring.

Hvis der ikke lyttes til de borgere, der skal modtage hjælpen, og personalet, der skal stå for udøvelsen, så får vi ikke skabt den rigtige ydelse og kvalitet.


Jeg undrer mig over, at det har kunnet foregå så længe og udviklet sig til dette skræmmescenarie af en forandringsproces.

Dorte Søndermølle, Radikale


Jeg undrer mig over, at det har kunnet foregå så længe og udviklet sig til dette skræmmescenarie af en forandringsproces.

Jeg håber, at vi som borgere får en detaljeret redegørelse fra seniorudvalget samt økonomiudvalget.

Sagen her er så alvorlig, at vi som borgere har brug for åbenhed for at bevare tilliden.

Respekt til alle jer nuværende og tidligere medarbejdere, der har kæmpet i dette. Det er en høj pris, I har betalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce