Annonce
Sport

Rally-ægtepar skal bide skeer med de store

Nicki og Mie Aagaard Johansen har byttet deres gamle Opel Kadett ud med en nye bil, og nu skal de udfordre landets hurtigste rallybiler. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Nicki og Mie Aagaard Johansen har købt en ny rallybil, der gør dem konkurrencedygtig i dansk rallys kongeklasse.

Hatting: De bedste og hurtigste biler i dansk rally får en ny konkurrent, når DM begynder. Eller ny er måske så meget sagt, for der er tale om ægteparret Nicki og Mie Aagaard Johansen, som er gamle i gårde i dansk rally.

De har byttet deres Opel Kadett C fra 1976 ud med en Mitsubishi Evo 8. Og dermed bevæger de sig op i dansk rallys kongeklasse.

- Vi blev lidt trætte af at køre i en bil fra 1976, når de biler vi lå og kørte imod var fra 2018. Der var 40 års forskel på vores og deres, og så blev vi enige om, at vi skulle prøve noget nyt, siger Mie Aagaard Johansen.

Mitsubishien er en såkaldt standardbil og kan derfor ikke umiddelbart måle sig med eksempelvis Ib Kraghs helt nye specialdesignede Skoda. Men Mie Aagaard Johansen har et håb om, at hun og ægtemanden kan drille den forsvarende danske mester alligevel. Nicki og Mie Aagaard Johansen var for nogle år tilbage i team med Ib Kragh som henholdsvis mekaniker og co-driver.

- Hvis vi kan ende i top-10, ville det være en god start set fra min stol. For Nicki er succeskriteriet, at vi kommer til at køre fra Ib på en prøve eller to. Det ville være sjovt, for de to giver hinanden noget gas, siger Mie Aagaard Johansen og griner.

Vil være afgørende

Opel Kadetten er stadig på Nicki Agaard Johansens hænder, for han har ikke helt kunne nænne at skille sig af med den endnu. Den havde nummerplader på, så den kunne han tage ud og køre i, når han ville.

Sådan er det ikke med den nye bil. Den er bygget til race og må ikke bruges som normal bil.

- Han har kørt 400 meter i den, da han hentede den nede i Holland. Så han er noget ængstelig efter at komme i gang med at køre den for alvor, siger Mie Aagaard Johansen.

Bilen har allerede fået et kælenavn: Bertha efter den gigantiske morter-kanon, som tyskerne tog i brug under første verdenskrig. Fordi bilen, ligesom kanonen, gemmer på en stor kraft. Og fordi den er kraftig i sit udseende.

Hele vinteren er gået med at skaffe sponsorer, så teamet har mulighed for at holde bilen kørende. Det er lykkes, så nu venter Nicki og Mie Aagaard Johansen bare på, at sæsonen går i gang.

- Vi ser frem til selv at kunne være med til at afgøre, hvor vi skal ligge henne i stillingen. Lige meget, hvor godt vi kørte i kadetten, vidste vi jo bare, at vi ikke kunne vinde, fordi de andre biler var så meget bedre, siger Mie Aagaard Johansen.

DM begynder den 30. marts.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce