Annonce
Vejle

Ramt for anden gang: Corona sender 148 højskoleelever hjem fra Vejle

Vejle Idrætshøjskole deler en del af faciliteterne på Ørnebjergvej med Vejle Idrætsefterskole. Men smitten har kun ramt lærere og elever på højskolen. Arkivfoto: Mette Mørk
Fem lærere og 15 elever på Vejle Idrætshøjskole er smittet med corona, og det lukker højskolens aktiviteter for anden gang under pandemien.

Nørremarken: Efter en lang vinter med coronanedlukning var højskoleeleverne endelig vendt tilbage til haller, baner og lokaler på Ørnebjergvej i Nørreskoven 15. marts.

Men fredag er Vejle Idrætshøjskole atter tom for elever, og igen er corona-pandemien årsagen.

Når samtlige 148 elever nu er sendt hjem, skyldes det, at fem af højskolens lærere blev testet positive tirsdag, og det fik højskolen til at suspendere undervisningen samme aften.

Annonce

Onsdag underviste eleverne sig selv i håb om, at ingen af eleverne var blevet smittet, men torsdag morgen blev alle elever testet ved en kviktest på skolen.

Her fik 12 elever et positivt svar på testen, og for at være sikre skulle de også gennem den mere valide PCR-test.

Alle testet positiv to gange

- Vi vælger at køre de 12 elever til Odense i forskellige biler, så de kan få en PCR-test med hurtigt svar, mens vi isolerer de øvrige elever på skolen. To elever er allerede taget hjem med symptomer, og det viser sig, at alle 12 elever også er konstateret smittet i PCR-testen, fortæller Peter Sebastian Petersen, der er en del af idrætsskolernes ledelse.

Med to elever, der selv var taget hjem med mistanke om smitte, og 12 elever, der var konstateret smittet, var der ingen anden udvej end at sende alle elever hjem.


Vi er ikke slået ud, men det gør ondt at lukke ned. Men vi skal have styr på, at vi ikke spreder smitten mere.

Peter Sebastian Petersen, lærer på Vejle Idrætshøjskole


- Det betyder noget, når man kommer hjem, at man ved, om man er smittet eller ej. Derfor tilbyder vi de elever, der fortsat er på skolen torsdag til aftensmad, en hurtig PCR-test. Det tager knap halvdelen af eleverne imod, og her får tre elever et positivt svar, fortæller Peter Sebastian Petersen.

Annonce

Skal beskytte efterskole

Ingen elever er sure eller skuffede over beslutningen, selvom den betyder, at de endnu engang mister en uge af deres højskoleophold.

Det begyndte 10. januar og skulle oprindelig vare 25 uger frem til 26. juni. Men ni uger forduftede under nedlukningen, og nu ryger endnu en uge, hvor eleverne får virtuel undervisning.

- Vi har et helt fantastisk elevhold, som trods de mange uger hjemme er kittet rigtig godt sammen. De er kede af det, men alle har ageret rigtig godt og meget modent i denne situation, og for skolen handler det også om at beskytte efterskolen. Hvis det lykkes, er det i sig selv stort, siger lederen.

Annonce

Underviser ikke på tværs

Faciliteterne på Ørnebjergvej rummer også Vejle Idrætsefterskole, som har plads til 168 elever. Her er ingen konstateret smittet fredag formiddag.

- Vi har ingen lærere, der underviser både på højskolen og på efterskolen. Det har pædagogiske årsager, men lige nu er det ekstra godt, og heller ingen i vores pedelafdeling, på kontorerne eller i køkkenet er blevet smittet, siger Peter Sebastian Petersen.

Han forventer, at hovedparten af eleverne, som ikke har været syge, kan vende tilbage til højskolen fredag i næste uge.

- Testen på sjette dag er den vigtige. Den kan eleverne tage onsdag, så de har svar torsdag, og er det negativt, kan de vende tilbage til skolen på fredag. Her står vi en lærergruppe klar til at tage imod dem, siger lederen.

Annonce

Måtte også lukke i efterår

Det er ikke første gang, at coronasmitte tømmer højskolen.

Det skete også i efteråret, hvor det daværende hold mistede en uges undervisning, og hvor omkring 15 elever blev smittet.

- Denne gang kommer vi nok højere op, for det er sandsynligvis den engelske variant, der er mere aggressiv, siger Peter Sebastian Petersen.

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Vejle Boldklub

Steven Gerrards fætter træner med VB

Annonce