Annonce
Vejle

Rasende politiker: Sådan en sag bør ikke mørkelægges

Karina Lorentzen Dehnhardt sidder i folketinget for SF og er medlem af retsudvalget. Hun er valgt ind i Kolding, hvor den afdødes fra bor. Foto: Steen Brogaard
Hvordan kan en sag om en 18-årig mands død i politiets varetægt blive lukket, hvorefter oplysningerne om, hvad der skete, er blevet mørkelagt fra øverste sted. Det undrer folketingsmedlem, der er direkte rasende over den behandling, sagen har fået.
Annonce

København: Sagen om den 18-årige mand, der døde i politiets varetægt har fået Karina Lorentzen Dehnhardts opmærksomhed.

Hun sidder i folketinget for SF og er medlem er retsudvalget. Her har hun modtaget en redegørelse i sagen fra bistandsadvokaten til den afdødes familie, Martin Beck.

Redegørelsen er blevet blevet stemplet som fortrolig, og Vejle Amts Folkeblad har hverken kunnet få lov at få aktindsigt i denne eller i statsadvokatens begrundelse for, hvorfor efterforskningen af sagen er blevet indstillet.

Annonce

Uanstændig behandling

Karina Lorentzen Dehnhardt er langt fra tilfreds med den måde, sagen indtil videre er blevet håndteret på of har flere spørgsmål til justitsministeren. Spørgsmål hun også gerne ville kunne dele med offentligheden.

- Jeg er rasende over, at man har mørkelagt en sag som denne for offentligheden. Det betyder, at en del af de spørgsmål, jeg har til sagen, hverken kan diskuteres med andre, ligesom jeg heller ikke kan forklare i offentligheden, hvad jeg synes er så grotesk i sagen. Det er jo alvorligt, når nogen dør, og nu er man på vej til at lukke sagen helt. Det er uanstændigt, siger folketingpolitikeren.

Annonce

Knæ i ryggen

Hun bider især mærke i, at der sad flere betjente oven på den 18-årige mand, efter at han var blevet anholdt.


Det er jo alvorligt, når nogen dør, og nu er man på vej til at lukke sagen helt. Det er uanstændigt.


- Jeg har fået  en bekræftelse på, at der har været et knæ i ryggen på den unge mand, og jeg kan ikke lade være at tænke på, at George Floyd i USA netop døde således, siger Karina Lorentzen Dehnhardt og fortsætter:

- Selvom sagerne ikke kan sammenlignes direkte, og at det kan være svært at tumle rundt med en person, som er voldsom, så kan der jo godt være sket fejl alligevel. Præcis derfor er det vigtigt, om der er læringspunkter, så det ikke sker igen.

Hun er derfor meget utilfreds med, at hun ikke kan få en konkret lovning på, at der sker ændringer, så sundhedspersonale altid tilser en arrestant efter den type anholdelse.

- Det skete ikke her, og vi ved ikke, om det kunne havde reddet mandens liv, påpeger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

To børnehaver i Vejle ramt af corona: 51 børn og 11 voksne sendt hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Flere strålede i en flot VB-sejr

Annonce