Annonce
Sport

Rasmus Lauritsen solgt - fortsætter karrieren i Sverige

Rasmus Lauritsen nåede 51 kampe for VB og scorede for en stopper imponerende otte mål. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Den 22-årige forsvarsspiller nåede 51 kampe for VB og scorede otte mål. De næste tre år er han på kontrakt i IFK Norrköping.

Annonce

Vejle: Rasmus Lauritsen er helt som ventet fortid i Vejle Boldklub.

Den 22-årige forsvarsspiller fortsætter karrieren i svensk fodbold med en tre-årig kontrakt hos klubben IFK Norrköping.

Skiftet har været under opsejling i mere end en uges tid, og det er nu en realitet. Prisen ønsker Jacob Krüger, teknisk chef i VB, ikke at udtale sig om, men svenske medier spekulerer i en pris på cirka tre millioner svenske kroner, hvilket svarer til cirka 2,2 millioner danske kroner.

Rasmus Lauritsen siger dermed farvel til VB efter halvandet år i klubben. Han kom i sommeren 2017 fra Skive og nåede 51 kampe på VB's bedste hold og scorede otte mål. Rasmus Lauritsen spillede sig straks til en fast plads i VB's centerforsvar og spillede en central rolle, da klubbens sidste sæson rykkede op i Superligaen efter ni sæsoners fravær.

Det virkede ikke som om, at Rasmus Lauritsen var blandt vores træners foretrukne til pladserne i midterforsvaret, og så giver det god mening at sælge ham, når der kom et fornuftigt tilbud.

Jacob Krüger, teknisk chef i VB
Annonce

Ikke blandt trænerens foretrukne

Denne sæson indledte Rasmus Lauritsen ligeledes som fast i træner Adolfo Sormanis startformation, men mod slutningen af efteråret røg han af holdet, og da VB i januar hentede den rutinerede slovener Branko Ilic til stopper-pladserne, trak det op til exit for Rasmus Lauritsen.

- Det virkede ikke som om, at Rasmus Lauritsen var blandt vores træners foretrukne til pladserne i midterforsvaret, og så giver det god mening at sælge ham, når der kom et fornuftigt tilbud, siger Jacob Krüger og fortsætter:

- Og så er det en position, hvor vi fortsat er dækket godt ind med fire gode spillere.

Annonce

Tog alle med storm

Salget af Rasmus Lauritsen flugter ifølge Jacob Krüger fint med klubbens forretningsmodel, som blandt andet er at hente unge spillere og sælge dem videre til større klubber.

- Det er der tale om her. Rasmus Lauritsen kom fra Skive og tog alle med storm, og nu skal han videre til Norrköping, der er en stor svensk klub, siger Jacob Krüger.

Turneringen i Sverige følger kalenderåret, og i sidste sæson sluttede IFK Norrköping på andenpladsen i Allsvenskan to point efter mesterholdet AIK Stockholm.

Den svenske sæson begynder i weekenden omkring den 30. og 31. marts, og IFK Norrköping indleder med en udekamp mod Helsingborg.

Annonce
Annonce
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce