Annonce
112

Razzia gav 12 bilister et klip i kørekortet: Alene seks sager på én vej

Over hele landet er der givet mange klip i bilisters kørekort i den første uge med skærpede regler. I Fredericia alene 16 i razziaer onsdag og torsdag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ud over bøden koster det nu også en treårig anmærkning i ens førerret at tale i håndholdt mobiltelefon. Kampagne i Fredericia fortsætter ugen ud.
Annonce

Fredericia: Onsdag blev fire bilister standset med mobiltelefonen ved øret. Torsdag snuppede politiet yderligere 12 på forskellige veje i Fredericia.

De kan se frem til en bøde på 1500 kroner, krav om 500 kroner til den nationale fond for trafikofre og et klip i kørekortet. Den sidste lussing er ny. Reglerne blev af lovgiverne skærpet fra den 10. september, så det altså nu koster en træls treårig anmærkning i ens førerret.
Førere af køretøjer må under kørsel ikke benytte sig af håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater (heller ikke selvom mobilen eller andet udstyr ikke har forbindelse til nettet)
Færdselslovens paragraf 55a
Annonce

Her klappede fælden

Torsdag måtte seks bilister på Snoghøj Landevej, fire på Vejlevej, en på Snaremosevej og en i Danmarksgade sande, at uopmærksomhed i trafikken er farligt for både sikkerheden og privatøkonomien.

Antallet kommer ikke bag på vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen fra Sydøstjyllands Politi:

- Vi ser rigtig mange derude, der taler i håndholdt mobiltelefon.

Annonce

Også uden sele

Politiet i alle landets kredse er ekstraordinært meget på vejene i denne uge, fordi der er fokus på uopmærksomhed.

Netop uopmærksomhed er ifølge Rigspolitiet og Vejdirektoratet en medvirkende årsag i hver tredje dødsulykke i trafikken. Kampagnen, der varer til på søndag, støttes af Rådet for Sikker Trafik og Færdselssikkerhedskommissionen.

Ud over de 12 sager om mobilsnak blev andre seks bilister i Fredericia i går noteret for at køre uden sikkerhedssele. Det koster 1500 kroner. Patruljerne stoppede dem på henholdsvis Snaremosevej, Strevelinsvej, Korskærvej og Treldevej.

Annonce

Ret udbredt

Rigspolitiet undersøgte i 2017, hvad 26.000 trafikanter på by-, lande- og motorveje foretog sig bag rattet.

Cirka seks procent af førere af personbiler og varevogne lavede noget, der tog deres fokus fra trafikken, kunne politiet konstatere - selvom ikke alle aktiviteter er ulovlige.

De talte for eksempel i håndholdt mobil, indstillede gps, spiste eller drak. Problemerne var over dobbelt så udbredt målt i procent (15) for lastbiler og andre tunge køretøjers vedkommende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce