Annonce
Danmark

Redaktøren i den røde stol: Knytnæven fra Esbjerg

Annonce

Det er begyndt at ligne en ægte møgsag for Dansk Folkeparti. Eller det har historien om rod i partiets brug af EU-midler nu gjort længe, men i denne uge fik historien alligevel en ny og mere alvorlig drejning.

DR og Ekstra Bladet kunne i fællesskab afsløre, at bagmandspolitiet (Søik) efterforsker en falsk faktura på 375.000 kroner, som er stilet til Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt. Hermed kan sagen gå fra at handle om rod i regnskaberne til at handle om svindel og dokumentfalsk.

Partitoppen i Dansk Folkeparti har ikke haft den store trang til at kommentere den ny udvikling i sagen. Faktisk har Thulesen-Dahl ikke sagt et ord. Og da avisen Danmark i denne uge lavede en rundringning til de parti-soldater, der tidligere har været kritiske over for håndteringen af sagen, blev der også klappet i.

Men pludselig kom byrådsmedlem Hans K. Sønderby fra Esbjerg både Thulesen-Dahl og hele sit parti til undsætning med et opsigtsvækkende læserbrev her i avisen.

Hans K. Sønderby kunne, uden skyggen af dokumentation, fastslå, at Dansk Folkeparti intet har gjort galt, og at den falske faktura, som bagmandspolitiet efterforsker, formentlig er fremstillet på Ekstra Bladet. Hans K. skriver for eksempel:

”Jeg er helt overbevist om, at når politiet har afsluttet sin efterforskning, vil det stå helt klart, at der ikke er begået noget, som er strafbart”. Og videre skriver han: ”Jeg anser det også for langt mere sandsynligt, at den seneste falske faktura på de 350.000 kroner er fabrikeret hos Ekstra Bladet eller hos andre politiske modstandere end hos DF”.

Her på redaktionen synes vi, at Hans K. Sønderbys viden om, at der ikke er noget strafbart at komme efter i sagen, og at Ekstra Bladet skulle have fabrikeret falske beviser, var så opsigtvækkende, at det krævede et uddybende interview. Desværre viste det sig, at Hans K. Sønderby ikke havde andet at have sit forsvar for Dansk Folkeparti i end sin helt private "opfattelse". Og som han understregede i interviewet: "Jeg skal ikke have beviser for min opfattelse".

Det gjorde da heller ikke det store indtryk på Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, at han var blevet ramt af Dansk Folkepartis knytnæve fra Esbjerg. Til avisen Danmark sagde Poul Madsen:

"Det er nærmest komisk at se Hans K. Sønderbys håbløse forsøg på at aflede offentligheden fra det denne sag handler om. EU's kontrolenhed Olaf har videregivet sagen til dansk politi, fordi 4,3 millioner EU-kroner uberettiget er udbetalt af Meld og Feld blandt andet til Dansk Folkeparti. Det kan ikke engang Hans K. Sønderby og Dansk Folkeparti løbe fra".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce