Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Den lange tunge

Kan man svare andet end et rungende ja til dette spørgsmål stillet for præcis en uge siden, da yngste datter på 11 år bød mig godmorgen ved ottetiden pinsesøndag: ”Mor, er det o.k., at jeg begynder at lave pandekager nu? Jeg er sulten, men Helene er ikke stået op endnu?”

Yngste datter har altid stået ufatteligt tidligt op. Ved femtiden, da hun var helt lille. Men de seneste år er det blevet til ved syv- eller ottetiden i weekenden, og det allerbedste er, at hun går i køkkenet.

Så pinsemorgen fik vi små, tykke, amerikanske pandekager til morgenmad, og den selvfede smag holdt i min mund resten af dagen over, at noget er lykkedes i opdragelsen med at have begge piger med i køkkenet.

Annonce

Med yngste datter var der helt fra begyndelsen, hvor hun sad på køkkenbordet og skulle hjælpe til, mens storesøster koncentrerede sig om at hakke sirligt, et blik for lækkerier. Således blev den smeltede chokolade til de hjemmelavede nougatbrud - en af vores madskribent Inge Skovdals opskrifter - udsat for en meget lang tunge, mens storesøster hakkede mandler, og jeg var optaget af at følge opskriften.

Så vi lærte, at der skulle være lidt ekstra til den lange tunge. Til en hverdagspastaret, hvor der skulle frisk mozzarellaost i, købte vi tre poser i stedet for to, for yngste datter placerede sig for enden af spækbrættet og åd de mundrette stykker som et andet Cookie Monster næsten lige så hurtigt, som hendes storesøster kunne skære dem, mens hun brølede om hjælp.

Men nu er den lange tunge suveræn i et køkken.

Aftenen før lavede hun sin version af mexicanske madpandekager, hvor de blev pakket ind som en gave med fyld af oksekød, spinat, cheddarost, cremefraiche og krydderier og stegt på en pande. 

Og jeg er ikke i tvivl om, at der under produktionen stadig er et vist spild af lækkerier, men det lever jeg med. Lykkeligt endda.


Så vi lærte, at der skulle være lidt ekstra til den lange tunge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce