Annonce
Alarm 112

Slange sprang læk: Forurening truede drikkevandsboring

Brandfolk og miljøvagt fra Vejle Kommune rykkede mandag eftermiddag ud til en forurening på Hærvejen nord for Kollemorten, hvor en drikkevandsboring var truet. Foto: Google Street View
En sprængt olieslange gav mandag anledning til et større spil af det meget tyndtflydende hydraulikolie. En overgang var miljøvagten bekymret for en drikkevandsboring.

Kollemorten: Mandag eftermiddag skete en forurening på en gård på Hærvejen nord for Kollemorten, som kunne have forurenet en drikkevandsboring. Blandt andet, fordi der var frostvejr, tyder meget på, at man slap relativt billigt fra uheldet.

Det skete, da man var ved at læsse grise på en grisetransport. En slange til hydraulikken sprang, og omkring 80 liter af det meget tyndtflydende produkt sprøjtede ud på jorden på et areal, som indsatsleder Jimmy Søndergaard Nielsen anslår til cirka 40 kvadratmeter.

Problemet ved den slags hændelser er både, hvor langt ned forureningen trænger, og om den pludselig breder sig ved at løbe i et hjulspor eller en anden tilfældig fordybning.

Annonce

Vi er derude lidt før klokken 16, og vi stopper ulykken ved at inddæmme spildet med kattegrus. Derefter får vi en slamsuger ud for at suge mest muligt op.

Jimmy Søndergaard Nielsen, indsatsleder, TrekantBrand

- Vi er derude lidt før klokken 16, og vi stopper ulykken ved at inddæmme spildet med kattegrus. Derefter får vi en slamsuger ud for at suge mest muligt op, oplyser indsatslederen, der var på stedet sammen med Vejle Kommunes miljøvagt i cirka tre timer.

Forureningen skete cirka 50 meter fra ejendommens drikkevandsboring til husholdning og dyr. Miljøvagt Karin Overby fortæller:

- Min bekymring gik på, at det var rimelig tæt på drikkevandsboringen, men vi var heldige, at der var 3,5 graders frost. Derfor er det ikke sandsynligt, at hydraulikolien er trængt ret langt ned i jorden.

Tirsdag skrællede Dansk Miljørådgivning overfladen af jorden i det forurenede område, og efterfølgende skal der tages en såkaldt renbundsprøve for at sikre, at der ikke er en olierest tilbage. Det er sædvanlig praksis ved alle forureninger.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce