Annonce
Vejle

Reddet på målstregen - hjælpen til pressede børnefamilier fortsætter for millionbeløb

Atlanta Andersen (i baggrunden) på 33 år blev sidste år mor til lille Freja. Heldigvis fik hun dengang hjælp af pensionisten Lilly Jeppesen. Arkivfoto: Mads Hansen

Kommunens aftale med foreningen Home-Start så ud til at ophøre efter årsskiftet. Nu har politikerne fredet projektet de kommende tre år og giver det næsten to millioner kroner med budgetforliget.

Annonce

Vejle: Pressede børnefamilier kan godt ånde lettede op.

Hjælpen gennem foreningen Home-Start var ellers i risiko for at forsvinde fra lokalområdet, da aftalen med Vejle Kommune så ud til at ophøre efter årsskiftet. Men det sker ikke alligevel.

Med det indgåede forlig afsatte et politisk flertal budgetpenge til projektet. Hvert år i perioden 2019-2021 får det 600.000 kroner.

Nu kan koordinator Rikke Skov Jørgensen fortsat matche hårdt prøvede familier med hjælpende hænder, hvilket hun er mere end tilfreds med. Hun kan se, at begge parter får en stor gevinst ud af det.

Mor og far får støtte i en periode til livet med deres lille ny, hvor vasketøjet hober sig op, mens simple udflugter kan virke uoverskuelige. Imens kan den frivillige varme sig ved at gøre en forskel.

Det ville være synd at kaste det hele på gulvet nu.

Rikke Skov Jørgensen, koordinator
Annonce

26 er på venteliste

- Jeg er meget glad. Det ville være synd at kaste det hele på gulvet nu. Men mon ikke politikerne først lige skulle se, at vi kunne holde, hvad vi dengang for knap to år siden lovede dem, siger Rikke Skov Jørgensen.

Home-Start er repræsenteret i mange andre kommuner, heriblandt Hedensted, men kom først til Vejle i foråret 2017.

Siden har tiltaget hjulpet mange.

18 familier med små børn har allerede fået støtte og er dermed afsluttet i systemet. Som hovedregel bliver parterne matchet for et års tid.

I øjeblikket får 22 hjælp, mens yderligere 26 er på ønskeliste. Derfor er Rikke Skov Jørgensen i øjeblikket ved at afholde forberedelseskurser for kommende frivillige familievenner.

Annonce

Projektet får arbejdsro

I slutningen af november holder man desuden et informationsmøde om endnu et kursus i starten af det nye år.

- Der er hårdt brug for flere frivillige, fortæller koordinatoren.

- At vi nu får støtte de næste tre år, betyder også, at vi kan koncentrere os om det arbejde og at finde frem til de pressede småbørnsfamilier i stedet for at bruge ressourcer på eksempelvis at søge om økonomi til at fortsætte, tilføjer hun.

Sidste år skrev vi om Atlanta Andersen på 33 år, der otte måneder forinden var blevet mor til Freja.

Hjemme hos hende hobede det beskidte tøj sig op, og hun savnede et par lyttende ører. Dem fandt hun med 66-årige Lilly Jeppesen - læs hele historien her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Annonce